Sanna Siljeström

Ingen igångsättning imorgon
Jag var sååå arg och upprörd igår att jag inte tordes skriva något inlägg.
För trust me, det hade varit så jävla negativt och aggressivt att alla dagsblaskor hade kontaktat mig för att få skriva en artikel om eländet.
 
Vi var iväg på morgonen till MVC för den sista mäta, väga osv proceduren innan jag går in i vecka 42+0 (imorgon). Då klassas jag nämligen som överburen och då får man åka in till Östersunds sjukhus och få hjälp att starta förlossningen. Alltså, åka dit, bli igångsatt, bli inskriven tills bebisen kommer ut (för det kan ta några dagar) och sedan åka hem med bebis. Easy peasy. No problemos. Eller ja, så sa barnmorskan iallafall.
Men när hon försökte ringa till specialistmödravården för att boka tid i Östersund så var det ingen som svarade. Så vi åkte hem igen och fick vänta hemma på besked.
 
Knappt en timme senare så ringde dom upp från Östersund för att meddela att jag hade fått en tid för ultraljud klockan 10.00 på torsdag (imorgon).
När jag sedan frågade vad som kommer att hända så sa hon att dom inte sätter igång förstföderskor längre om det inte är absolut akut, så man får göra ett ultraljud, en gynundersökning och sedan eventuellt en sk. "Svepning" (vilket tydligen betyder typ att man, under gynundersökningen, "sveper" med fingrarna över hinnan innanför livmodertappen för att irritera den lite. Funkar väldigt sällan och oftast gör det varken bu eller bä när det gäller att starta en förlossning)  
Och om allt ser bra ut så får man åka hem och komma tillbaka antingen dagen efter eller någon dag senare och göra om samma procedur tills ultraljudet visar att bebis måste komma ut.
 
Åka hem...
ÅKA HEM?
 
Jag påpekade lite fint att vi bor i FUNÄSDALEN, 4 timmars enkel bussresa bort, och att jag trodde att vi skulle få bo på patienthotellet tills det var dags.
Varpå tjejen i telefonen (som vid det här laget var märkbart irriterad över att jag ställde så mycket frågor) säger att patienthotellet är till för patienter och att hon inte kan lova att vi får bo där innan dom sett hur allt ser ut på ultraljud och undersökningar. Och även då var det i mån av plats. 
Men hon tyckte att vi skulle satsa på att åka hem, även om hon väldigt många gånger på ett väldigt spydigt sätt "Fööööörstooooood" att det var jobbigt att åka buss så långt när man är gravid. Men det var sånt man får "räkna med" när man väljer att flytta upp hit.
Bitch please.  
 
Summa summarum; Jag kommer med 99% sannolikhet inte att bli igångsatt imorgon. Utan vi kommer att få ta oss in till Östersund med ALL packning, bilbarnstol etc (på ännu okänd väg då min bil har körförbud och min barnmorska som skulle ordna sjuktaxi vägrar svara i telefon eller höra av sig), för att göra en undersökning som jag gissar tar max 1 timme, för att sedan bli ivägsläppta och får ta oss hem på bästa möjliga sätt. Vilket betyder vänta i 5+ timmar på en buss som tar oss hem. Bara för att göra samma procedur antingen dagen efter eller två dagar efter....
 
Jag var så arg att jag fick världens ångestattack och bara grät och grät och grät helt hysteriskt efter vi lagt på. Och först när Johan kom hem från jobbet några timmar senare lyckades han lugna ner mig.
 
Och så ligger det till just nu. Sjukvården häruppe är ett jävla skämt och jag tänker göra ALLT för att bebis ska komma ut självmant i dag eller inatt. Om jag så ska behöva springa upp och ner för trapporna utanför huset åttahundrafemtioelva gånger!
 
Puss!
 
 

Uppdate knappt en timme efter jag publicerade inlägget:
Allt har löst sig! :D Helt fantastiskt vilka fantastiska och underbara människor det finns därute! Vi blev erbjudna både skjuts, bil och olika boendealternativ.
Min barnmorska (som tillslut hörde av sig för en liten stund sedan) tyckte INTE att vi skulle åka hem med bussen utan rådde oss starkt att bo kvar om det går. Så får vi inte bo på patienthotellet så kommer vi bo hos en släkting till Johan.
 
Slutet gott, allting gott!
Sånt här ska bara fungera!
 
Ida H

Vännen.. jag kan skjutsa dig. Du kan få låna en bil. Bo i min lägenhet i stan.. Ring mig :3

Svar: <3 <3 <3
Sanna Siljeström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress