Om en barnvaktande skogsmulle med tandläkarfobi

Igår var det dags igen för det, allt annat än efterlänktade, årliga tandläkarbesöket. Huvaligen.
Alla som känner mig, eller har följt mig på bloggen ett tag, vet att jag sedan barnsben lider av tandläkarskräck delux. Och årets tandläkarbesök gick betydligt  sämre än det brukar. För en viss fröken Siljeström fick en ångestattack redan inne i väntrummet och började böla som en liten snorunge. PINSAMT är bara förnamnet. Nästan lika pinsamt som att jag är 26 år och måste ha mamma med mig in till tandläkaren.

Jag har faktiskt gått in en gång helt själv för några år sedan, men det slutade med att dom ändå fick gå och hämta mamma i väntrummet för att jag blev så hysterisk... Så ja. Numera får hon helt enkelt följa med på en gång.

Och jodå, jag har frågat om sövning. Men det är tydligen något dom inte inte gör om det inte är absolut nödvändigt.
Jag har även frågat, på fullt allvar, om det kanske skulle vara okej om jag kom dit full som en kastrull och somnade i stolen... Men näää. Det gick tydligen inte heller för att alkohol och deras bedövningsmedel tydligen inte är en cocktail man vill testa. Dessutom är alkohol visst blodförtunnande så man kan blöda ihjäl sig om tandläkaren råkar rispa en i munnen. Typ.
 
Nåja, panikattack och allmän förnedring åsido, det gick ändå hyffsat bra. Inget behövde lagas, tandläkaren var SUVERÄN och jag var ute därifrån på halva tiden mot vad det brukar ta. Och efter en timme under ett täcke i soffan med lite snabbladdning av de inre batterierna så kände jag mig som en människa igen. :) Så pass att jag och mor gick på en liten skogstur och plockade...... Kantareller! Hör och häpna.
Hur ofta kan man plocka det bara dagar innan månadsskifte mot december?! Va? Inte speciellt ofta ska ni veta. Om det ens har hänt. :O
Helt klart en humörhöjjare! Och inte blev humöret sämre när vi väldigt oplanerat fick påhälsning av finaste Billy Bus som behövde barnvaktas heeeeeela kvällen och heeeela natten ända tills på förmiddagen idag. :D Så vi hann med massa mys och gos! <3 <3 <3
 
Om hårväxt, hur man göder en Sanna, traditioner, nyansproblem och så lite shopping

Kan vi bara ta en sekund att kollektivt hänföras över min ryktbara hårväxt;
 
11 månader tog det att spara ut barret! (Och färga sönder det också för den delen xD)
 
Jag trodde själv jag såg fel när jag gick och kollade i bloggarkivet efter datum när jag klippte mig och plötsligt insåg att det inte ens tog ett år att spara ut manen.
Om det är normalt att hår växer så fort? Nej, tydligen inte enligt folk jag frågat.
Om jag har något tips? Det enda jag kan komma på som skulle kunna påverka hårväxten är att jag äter B-vitamintillskott, men till stor del är det nog genetiskt.
En massa tack för alla komplimanger, och till er som undrat om hur jag vågade kapa så pass mycket så är ju svaret ganska så självklart att det inte är speciellt läskigt att kapa hår när det växer ut i raketfart.
 
 
Nog om hår! 
Jag har, helt enligt tradition, dragit på mig världens jävla förkylning. Vi snackar feber, nästäppa, hosta, halsont.. You name it! Men jag VÄGRAR låtsas om den så jag kör på som vanligt. Om än i en något lugnare takt med sporadiska, ytterst oplanerade, tupplurar i både ståendes och sittandes position. Kvinnfolk blir inte förkylda. Punkt slut.
 
Vad vi har gjort mellan dom dära tupplurarna är lite luddigt  på grund av överdosering av febernedsättande tabletter, men jag har vaga minnen av färgglada julgranar med fiskar och papegojor. Oklart om det också beror på visst tablettmissbruk
 
Idag startade vi dagen med en väääldans massa socker för att jag skulle piggna i. Vilket har blivit lite standard den här veckan med allt från hamburgare och sushi till godis och lärre i massiva mängder. Så jag kommer att se ut som en julgris lagom till jul. :3 *Nöff nöff* #alltförjulstämningen
 
Efter att blodsockret skjutit i höjden drog jag, syteryster, Billy-bus och mamma vidare till Eskilstuna för lite shopping! :D  
Planen var att köpa en jacka för födelsedagspengarna jag fått av mormor och morfar och införskaffa en ny facemist på Kicks med presentkortet jag fått av moster.
Men, as usual, slutade det förståss med att man åkte därifrån en väldans massa fattigare än planerat.
Och dessutom råkade jag spendera närmare 40 minuter inne på kicks med en av deras medarbetare när vi tillsammans försökte lista ut min hudton, som tydligen inte alls var så himla lätt att lista ut trots deras superhypade colorID system. ;D Såååå kan det gå. Som tur var så var vi bägge två sminkfantaster så vi hade himla kul när vi höll på och diskuterade hudnyanser och foundations. :3
 
Nääämen kanske man ska runda av här. En eloge om ni orkat läsa heeela vägen hit! ;D
 
Nu är det klippt!

Massa tack för födelsedagspresenten mami och papi! <3 Och tack bästa Emma för hjälpen med klippningen! :D