Om en barnvaktande skogsmulle med tandläkarfobi

Igår var det dags igen för det, allt annat än efterlänktade, årliga tandläkarbesöket. Huvaligen.
Alla som känner mig, eller har följt mig på bloggen ett tag, vet att jag sedan barnsben lider av tandläkarskräck delux. Och årets tandläkarbesök gick betydligt  sämre än det brukar. För en viss fröken Siljeström fick en ångestattack redan inne i väntrummet och började böla som en liten snorunge. PINSAMT är bara förnamnet. Nästan lika pinsamt som att jag är 26 år och måste ha mamma med mig in till tandläkaren.

Jag har faktiskt gått in en gång helt själv för några år sedan, men det slutade med att dom ändå fick gå och hämta mamma i väntrummet för att jag blev så hysterisk... Så ja. Numera får hon helt enkelt följa med på en gång.

Och jodå, jag har frågat om sövning. Men det är tydligen något dom inte inte gör om det inte är absolut nödvändigt.
Jag har även frågat, på fullt allvar, om det kanske skulle vara okej om jag kom dit full som en kastrull och somnade i stolen... Men näää. Det gick tydligen inte heller för att alkohol och deras bedövningsmedel tydligen inte är en cocktail man vill testa. Dessutom är alkohol visst blodförtunnande så man kan blöda ihjäl sig om tandläkaren råkar rispa en i munnen. Typ.
 
Nåja, panikattack och allmän förnedring åsido, det gick ändå hyffsat bra. Inget behövde lagas, tandläkaren var SUVERÄN och jag var ute därifrån på halva tiden mot vad det brukar ta. Och efter en timme under ett täcke i soffan med lite snabbladdning av de inre batterierna så kände jag mig som en människa igen. :) Så pass att jag och mor gick på en liten skogstur och plockade...... Kantareller! Hör och häpna.
Hur ofta kan man plocka det bara dagar innan månadsskifte mot december?! Va? Inte speciellt ofta ska ni veta. Om det ens har hänt. :O
Helt klart en humörhöjjare! Och inte blev humöret sämre när vi väldigt oplanerat fick påhälsning av finaste Billy Bus som behövde barnvaktas heeeeeela kvällen och heeeela natten ända tills på förmiddagen idag. :D Så vi hann med massa mys och gos! <3 <3 <3