Om grötiga besök och en misslyckad mjölkko

Vi har haft långväga besökare den här veckan! Dels i söndags då det helt plötsligt plingade på dörren och mina gamla grannar nerifrån Strängnäs, Paula och Stefan, överraskande oss med ett sporadiskt besök.
Och sen i tisdags kom mina föräldrar upp och stannar ända tills på söndag. 💕
 
Vi har, om än haft lite otur med vädret, haft ett par mysiga dagar med marknadsbesök, barnvagnspromenader, våffellunch och massa gos. Tyvärr är det ju lite småsvårt att hitta på något allt för tidskrävande när man har en nyfödd, och dessutom lider man som nybliven förälder lite av ett kroniskt zombietillstånd. Så inspirationsnivån på gästunderhållning är nära på obefintlig.
Och som grädde på moset gick pappas bil sönder på vägen upp och måste lämnas in på lagning, så vi sitter fast i byn. xD
Nåväl, det blir vad man gör det till. :)
 
.
I onsdags innan vi gick på marknaden tog vi en sväng förbi BVC för att väga lilleman. Vad som var tänkt som ett snabbt rutinbesök slutade dock i lite panik då det visade sig att Alex låg på samma vikt som förra veckan. :(
Antagligen är min mjölk, trots att jag har så att det nog skulle räcka till två barn,  inte tillräcklig näringsrik för honom... Så nu måste varje amning avslutas med en flaska ersättning i hopp om att få upp vikten.
 
Han har varit väldigt mycket lugnare och "snällare" sedan några dagar tillbaka. Och gissa om det skar i mammahjärtat när det plötsligt gick upp för mig att anledningen var att han helt enkelt inte haft energi nog åt annat. :( Stackarn.
 
Men Johan var precis in och vägde Alex och vågen verkar gå åt rätt håll igen! 💖 Så nu håller vi alla tummar och tår att den fortsätter åt det hållet!
 
Något så ovanligt som två efter-graviditeten-selfies. ;) Man känner sig allt annat än snygg och fräsch såhär veckorna efter förlossningen. :P
Magen 2 veckor efter förlossning. Fantastiskt egentligen vad kroppen kan! Vikten däremot är jag inte lika nöjd över. :P Bara ynka 7 av dom 20 kilona jag gått upp under graviditeten har försvunnit... Och sedan en vecka tillbaka står vågen helt still... Å andra sidan varken räknar jag kalorier eller äter speciellt nyttigt sedan förlossningen. ;P Det får bli ett senare projekt.
Hemma hos min faster Ylva på våffellunch. :D
Stefan och Paula. :D
Jättefin gröt från Stefan och Paula. <3
I måndags for vi till Ruvallen och hälsade på Alex farmor och farfar.
I tisdags kväll så kom Alex mormor och morfar på ett efterlängtat besök. <3
Massa fin gröt hade dom med sig! <3
Haha, klargörande att lipsylet i paketet inte var till Alex, utan till mig. ;D
På tal om gröt så måste jag ju visa upp det här paketet också som Alex fick av min kusin Peter. <3
Och den här fina nallen fick han av Arne och Birgitta! <3
På väg till marknaden i Onsdags.
Och såhär glad var både jag och Alex när vågen visade samma siffror som förra veckan. :(
Ersättning är inte lika gott som mammas mjölk, men det slinker ner ändå. ;)
Mormor byter blöja.
Mamma och pappa skämmer bort mig och Johan och har tagit med sig massa mat hemifrån och bjutid på. Så varje dag dom varit här har dom fixat maten! MYCKET uppskattat av två trötta nyblivna föräldrar! <3
Igår var det skitväder hela dagen så det blev inomhusdag med brädspel och gofika.  
Gofikat. ;D
 
 
 
Och det var det. Pust!
Ber om ursäkt för eventuella stavfel och allmänt förvirrande text. Jag skrev det här inlägget under amningar och fick stressa ihop alla bilder mellan sovpauser och flaskmatning där andra matade. ;)
Det här inlägget skulle ha publicerats IGÅR, meeen det är som det är med tid och småbarn. Vi har haft massa för oss idag, men dom bilderna bjussar jag på när jag hinner nästa gång.
 
Puss och kram!
 
1

Brace yourself...

för här kommer en gigantisk bildbomb från första tiden hemma med Alexander! :D
Idag har han faktiskt gått att lägga ifrån sig ett par gånger, så jag har hunnit lägga in, sortera alla bilder OCH duschat håret. Kors i taket. ;D
 
En nyhemkommen liten Alexander. Trött efter sin första bilfärd, hela vägen från Östersund hem till Funäsdalen. 
När vi kom hem möttes vi av Alex farmor och farfar som bjöd på mat och efterätt. Och så fick vi välkommen hem gröt från både dom och Conny och Inger (Johans faster och hennes man. Det var dessutom Conny som var så snäll och körde hem oss från BB! <3 Så han var först att få träffa Alexander.)
I paketen var det en jättecool polis tisha från Inger och Conny...
..och ett jättesmart babyset från Alex farfar och farmor! :D
Redan dagen efter hemkomst fick vi inviga barnvagnen, aka "spermatrucken". :) Alex var lite på gränsen till att ha gått ner för mycket under sista invägningen på BB, så vi tog en långpromenad bort till hälsocentralen för att kontrollväga. (Han vägde fortfarande på gränsen, men min mjölk rann till samma dag, så dagen efter hade han gått upp en hel del igen. Efter det har det gått åt rätt håll! :))
En ombonad Alex i vagnen, med sin supercoola batman-mössa. :D  
Efter BVC-besöket fick vi besök av Jennie, Emil och Linnéa.  
En ny bebis och en ny faster. <3
Massa fin gröt hade dom med sig också! :D En mössa, dregglisar, skallra och en supercool snigel leksak med spegel som spelar musik och blinkar.
Närbild på den supersnygga mössan! :D
Gjorde ett tappert försök att visa upp den på Alex.. Meeeen han var inte lika pigg på att mannekänga som katterna brukar vara. ;D
Gröt på rad. :D Och jag vet att jag skrivit det tidigare förra året när vi skrev att vi "gick med gröt" till Linnéa när hon föddes. Men jag har en hel del nya läsare nu, så det är lika bra att jag upprepar att "Gröt" är en present man ger till en nyfödd. Jag tror att det är ett härjedalskt uttryck.
Mer gröt, från "Destinationen" (turistbyrån i funäsdalen) som jag fick när jag var förbi och visade upp Alexander. :)  
Present från Pappa Johan till Alex som han tydligen beställde precis innan vi for till förlossningen.
Gröt från Bitte Hamrin, ett par supersöta stickade sockor. <3
Mys i soffan med Pappa. :)
Pussvänliga läppar <3  :3  
Nerbäddad i vagnen igen. 5 dagar gammal. <3 Full med katthår. ;D Förstås. Det är bra för hälsan!
Alex har sedan födseln vägrat sätta ner huvudet när han ligger på mage. xD Han ser ut som en skal-lös sköldpadda. Haha <3
Lagom tills Alex började tvärvägra vagnen så hittade katterna den istället. ;D
Lördagen den 16, när Alexander fyllde en hel vecka gammal, så fick vi finfrämmande av Sara och Larsson. :)
Av dom fick han den här awesome kudden! :D
Söndagen den 17e besökte Alex Ruvallen för första gången. Dit vi for för att fira Alex farfar, som fyller 70 i slutet av månaden, lite i förskott. Alex stal en hel del av rampljuset. xD
Alex med faster Jennie och kusin Linnéa. <3
Mys med farmor. <3  
Farmors blöjstation/skötbord är liiite vassare än andra platser vi bytt blöja på. ;D
När vi kom hem från Ruvallen så testade vi att gå ut med bärselen för första gången. Det gick superbra, och Alex sov hela vägen till och från affären. <3
Mys i soffan. Typ så dagarna ser ut härhemma nowdays. (Fast det är väldigt sällsynt att han ligger i sitt babynest och inte sitter fast i en av mina mjölkkantiner) :) Det blir mycket serie och filmtittande för oss vuxna.
Vissa dagar är det här det enda sättet för mig att komma upp från soffan utan att ha en bebis som skriker tills han blir blå. Thank you lord för bärselen!
Igår, 21/7, kom Johans pappas moster, Gunborg, och hälsade på lilla Alexander. <3
Idag testade vi att bada för första gången. ;) Välbehövligt efter att Alex spytt ner hela sig själv.. Han är ju kusin med Billy "storspyan" Siljeström.
Det var en väldigt blandad kavalkad av känslor. Ingen av oss vet om han tyckte det var mysigt eller om han hatade det. Ena sekunden såg han ut att njuta, för att i nästa skrika som en stucken gris. xD
Att plockas upp från badet var INTE kul. xD Han blev så upprörd att han spydde ner sig själv...igen.
Och det var det sista! :D Hallelujah! Jag hann skriva hela det här inlägget utan att Alex vaknade!
Vi avslutar med en bild på Harry så folk inte anklagar mig för att vara för enformig och bara visa bebisbilder.. ;D
 
1

Tidskrävande yrke

Det är helt sanslöst vad mycket tid som går till att ta hand om en ny liten människa. Och inte blev det bättre när Alexander kom in i en suga-på-tutten-dygnet-runt-fas. 😥 Han sitter permanent klistrad på mig och jag får knappt äta eller sova. Och försöker jag lägga ner honom blir han helt HYSTERISK. Inte ens vagnen (som han älskade förut) duger längre.

Aja, det är väl någon slags fas han går igenom. Så förhoppningsvis går det över snart.

Igår var det en vecka sedan vi kom hem från BB och planen var att visa hans första vecka hemma i bilder. Meen eftersom jag har noll sekunder över att sätta mig vid datorn och tanka över bilderna, så får jag spara den bildbomben till en annan dag. :)
Istället bjussar jag på dom här nakenfisbilderna jag hade liggandes i telefonen.

 

 Alexander 9 dagar gammal. 💖

 

 
1