Vecka 42


Vecka 41+0 (v.42) | 67,4 kg (+20,4 kg)

 
Kroppen:
En vecka har passerat sedan ditt beräknade förlossningsdatum och väntan kan kännas oändligt lång.
Många kvinnor känner sig uppgivna, tappar humöret och blir rastlösa när de går över tiden . Men påminn dig själv om att barnet kommer snart. Kommer du till vecka 42+0 räknas du som överburen och de flesta förlossningskliniker erbjuder då hjälp att sätta igång förlossningen.
 
 
Barnet:
Barnet är färdigt att födas men det verkar trivas väldigt bra i magen.

 

Egna tankar om föregående vecka:
Nej, ingen bebis än. Och jag tror han har bosatt sig därinne permanent. ;D Eller så vill han inte dela födelsedagsmånad med nästan hela sin mors släkt och väntar på att juli ska komma. Och med knappt 12 timmar kvar på den här månaden (antagligen mindre än 12 timmar när det här publiceras) så ser det då inte bättre ut än att det blir en julibebis.

Den här veckan har varit svajig psykiskt. Först kändes allt suuuperbra och jag var snarare glad än stressad att Ojsan höll sig kvar i magen. Men sen för några dagar sedan vaknade jag och kände totalt tvärt om. Jag vill att ungen ska komma, och det NU. Och efter det går jag mest runt och är rastlös och irriterad över att inget händer.

Och ja, jag har testat det mesta för att få igång förlossningen vid det här laget. Och jag måste nog hålla med forskarna om att om bebis inte vill komma ut så finns det inget man kan göra.

Fysiskt mår jag snarlikt föregående veckor, det vill säga bra. Dom två skillnaderna jag kan komma på är att jag svullnar upp lättare än innan. Jag får sitta med fötterna i nästan konstant högläge. Och sen har huden runt magen börjat strama massor. Vilket resulterat i mina första bristningar.
Bristningar har jag varit beredd på sedan jag fick reda på att jag var gravid, eftersom jag redan långt innan graviditeten hade en tendens att få bristningar. Så det är inget som direkt stör eller gör något. Jag är mest förvånad att det dröjde så här länge innan dom började dyka upp.

Avslutningsvis kan jag tillägga att veckans rutinbesök på MVC gick super. Alla mått, mätningar och prov såg bra ut och mitt blodtryck håller sig fortsatt nere.
Sista besöket har vi på tisdag, och om bebis inte har dykt upp då så kommer vi att boka en igångsättningstid.

SF-mått i v 40+4 blev 37
 
1

Om ytlighetsboxar och en bindgalen Sanna

Jag trodde aldrig att gå över tiden skulle vara så fruktansvärt psykiskt påfrestande!
Idag är det en hel vecka sedan Ojsans planerade ankomst, och väntan på att något ska hända håller på att göra mig helt knäpp!
Inte för att det är jobbigt, inte för att jag mår dåligt. Utan bara själva väntandet! Framförallt när jag har NOLL känningar eller tecken på att det är något på g. Inte ens en liten slempropp!  
 
Huffas. Jag vet inte vad som hände. På en natt gick jag från "Han kan få stanna därinne i två veckor till" till att på fullaste allvar överväga att dra ut ungen själv med en grilltång.
 
Haha, men elände å ångest åsido. Det känns ändå skönt att äntligen känna sig "redo". :)  
Och jag får försöka trösta mig med att vare sig han behagar att dyka upp själv, eller om vi måste tvinga ut honom, så kommer det med största sannolikhet vara en bebis här innan nästa vecka är slut. Och har jag stått ut så här länge, kan jag minsann stå ut en och en halv vecka till! ;)
 
En bildbomb på morgonens mage och en nyvaken nästan-nakenfis. Idag är vi i vecka 40+6, det vill säga 7 dagar över tiden. Och imorgon går vi in i vecka 42(!)
 
.
På tal om något helt annat; I veckan kom juni månads glossybox! :D
Då budgeten för att köpa ytligheten har dragits ner till nästan obefintlighet inför föräldraledigheten så känns det EXTRA kul när paketet dyker upp i brevlådan. :) Jag hade planer på att pausa min prenumeration för att spara några slantar, meeeen jag ångrade mig! Någonting måste man ju få unna sig! ;D
 
(Vill du också prenumerera på Glossybox? En prenumeration kostar 139:- i månaden och finns att beställa här!)
 
Månadens box, som för övrigt var görsnygg, frontades av en personlig favorit i sminkvärlden; Linda Hallberg!
Innehållet var dock en aningens... tråkigt. Inga dåliga grejer direkt, men jag hade väldigt höga förväntningar på en låda som var komponerad tillsammans med Linda!
En vattenfast maskara och en nattkräm. 2 bra-att-ha produkter. Har inte testat maskaran, men krämen kändes helt okej. Dock märkte jag att jag blev lite röd i ansiktet av den, så vi får se om den fungerar på min superkänsliga hud eller om rosacean blir aggressiv efter någon användning.
Ögonlocksprimer från Elisabeth Mott. :) Jag använder alltid primer innan ögonskugga, så det är en förbrukningsvara här hemma. Jag fick dessutom en extra av min svägerska då hennes ändå bara hade blivit liggande. One woman's trash is another woman's treasure! ;D
Ett snabbtorkande matt topplack från Glam of Sweden. :) Superkul att testa och jag har faktiskt varit på väg att köpa ett eget i hundra år. Tycker matta naglar är supersnyggt! Framförallt mörka lack. Även här fick jag en extra av svägerskan som tydligen iiinte tycker matta naglar är någon hitt. ;D
Testade den igår och nagellacket blev verkligen MATT. Och det torkade superfort! :D Dock var själva nagellacket jag använde ganska risigt, så resultatet blev ganska stripigt och fult. Ett glansigt topplack hade helt klart räddat just det här nagellacket, men ett matt lack framhävde "stripigheten". Men nu vet jag det till nästa gång! ;D
Sist men inte minst fick jag en vårdande läppstiftspenna. Första tanken när jag såg den var bara "NEJ, inte en till läpprodukt i en hemsk färg ingen kan bära"... För jag har tyvärr fått en hel del såna genom åren som jag prenumererat på glossybox. Men så testade jag den idag när jag fotade, och den var inte sååå hemsk på läpparna som det såg ut i förpackningen. Så den hamnar nog inte i soptunnan iallafall. ;)
 

Midsommarafton

Midsommarafton kom och gick. Och, trots att jag var så bergsäker, så dök det inte upp någon Ojsan i natt heller. ;D Envisa unge. Men han har ju att brås på...
 
Årets midsommar spenderades i Ljusnedal. :) Dit vi for redan strax efter elva för att fika på Storhagen Gårdsbutik & Café som hade premiäröppning igår! Supermysigt ställe som ligger i gamla prästgården, där Johans mamma faktiskt hade café i många år.
Kul med något nytt, och jag håller alla tummar och tår att det går bra för dom! Jag och Johan (och förhoppningsvis Ojsan om han någonsin behagar att dyka upp...) kommer helt klart att åka dit fler gånger att fika! :)  
 
Det var en fantastisk dag! Alldeles lagom varmt, molnigt (thank you lord! -Hälsar den höggravida kvinnan), och trots hot om regn så kom det inte mer än några droppar.
Och självklart har jag ett gäng bilder att bjuda på:  
 
Midsommaraftons morgon bjöd på klarblå himmel och strålande sol! :)
Vi lyxade till det med våfflor till frukost! <3 Är det midsommarafton så är det! ;D
Vecka 40+1, BF+2 
Jag tog mig i kragen och både målade och fixade till mig för en gångs skull igår. Jag hade in i det sista planer på att gå i mina sunkiga mjukiskläder eftersom inget annat varken passar eller ser någorlunda bra ut på längre. Men jag hittade det här gamla cirkustältet den här gamla tunikan i mina gömmor. Och vips så åkte både plattång, lösfransar och sminksamlingen fram per automatik. ;D Jag må se ut som en övergödd flodhäst, men jag är åtminstone en övergödd flodhäst som försöker.
Utanför prästgården så fanns det både lamm, får och kaniner att kika på.
Dans kring stången. Det var MASSOR av folk i år! Kul! :D
Vi stötte även på Jennie, Emil och Linnéa
Kolbullar, korv och hamburgare fanns att köpa på området.
Vi köpte en varsin anka till årets ankrace. Ett race som, i korta drag, går ut på att man köper en anka med ett nummer. Sen släpper dom iväg alla sålda ankor (500 st i år tydligen!) i vattnet, och dom första tre som korsar mållinjen efter en färd i forsande vatten och utför massa minivattenfall vinner en summa pengar. Tror det var 5000:- till den som kom först.
Ankorna samlas in efter målgång.
Aaaand that´s it! :) Kvällen avslutades med en väldigt lugn hemmakväll. Jag var gaaanska slut (och svullen) efter att ha vaggat runt på bruksområdet i lite över 5 timmar.  
 
2