Tips från en kattägare till en annan

Kanske är du en nybliven kattägare, eller en inbiten veteran?
Oavsett så kommer här några random tips på hur du löser några av dom vanligaste problemen i hemmet;
#1
Skaffa aldrig en vit fluffig matta. Om möjlig, undvik mattor helt

Anledning:
Ja, den främsta anledningen är för att katter automatiskt spontanspyr så fort dom ser en matta. Och själklart PÅ mattan. Jag har nog aldrig under mina år som kattägare sett en katt spy på golvet.
Och dessutom -om du har svarta katter och en vit matta så kommer du få dammsuga MINST 7 gånger per dag för att den ska vara vit och inte svartfläckig.
lösning:
Det finns 3 lösningar på problemet;
a) Raka alla katter och håll dig till mööörka och o-fluffiga mattor. Du får fortfarande stå ut med att dom spyr, men det är lättare att göra rent en o-fluffig matta.
b) Plasta in alla mattor.
c) Skippa mattor helt! Enligt mig den bästa lösningen eftersom det blir lättare att städa. Jaaa, grannarna på bottenvåningen kanske blir galna och jaaa, det måhända att det ser lite obonat och stelt ut. MEN tro mig. Det är värt det.

#2
Undvik att införskaffa svarta/mörka möbler

Anledning:
För det första så får du damma ihjäl dig i resten av ditt liv. Men för det andra så syns klomärken ungefär 100000 ggr bättre än på vita möbler. Det enda som skulle kunna göra klomärkena mer uppenbara är om det var stora blinkande skyltar formade som pilar riktade mot klomärkena där det stod "KLOMÄRKEN HÄÄÄR".
Lösning:
Om du trodde att det hjälper att klippa klorna så har du FEL. Dom jävlarna kan minsann kloa sönder möbler ändå. Nejdu, den enda lösningen är att bränna allt du äger som inte är vitt eller ljust i färgnyansen. Så för din egen plånboks skull undvik helt enkelt att införskaffa mörka möbler.

#3
Säsongspynt är inte värt det!

Anledning:
a) PÅSK: Ja, det är gullig med färgglada fjädrar och fluffiga kycklingar överallt. Men det är inte lika gulligt när dom är i form av färgglada kaskadspyor över hela lägenheten. (Minns den vita fluffiga mattan jag nämnde tidigare?)
b) JUL: Julgranen är i stort sett en gigantisk kattleksak, glitter är också en kattleksak, blommor är kattleksaker, små prydnadstomtar är kattleksaker... Ja, allt är kattleksaker. Du kanske tror att du är snabb med vattensprutan, men vi vet bägge två att en människa måste sova nån gång... Det vet katten också.
Lösning:
Köp ingenting fluffigt, plasta in julgranen och bind fast den i någon form av oförstörbar ställning och sist, men inte minst, limma fast alla prydnadssaker som inte är av plast.

#4
Köp aldrig en sprillans ny soffa. Om den inte är på superrea och kostar nästan gratis

Anledning:
En soffa, oavsett storlek eller prisklass, är i kattens ögon en gigantisk klöspelare. Lite löst räknat har en soffa i ett hem med katter en livslängd på 2 år innan det är dags för en ny. Fy-spray, oavsett prisklass och antal rekommendationer av diverse djurexperter, är i det här fallet lika effektivt som kranvatten.
Lösning:
Köp en soffa i titan. Lägg på en filt för extra mysfaktor.

#5
Skit i att hänga upp gardiner som räcker längre ner än 1/3 av fönstret

Anledning:
Den långa gardinen är kattens favorit gömställe, klätterställe och sovställe. Även om du med lätthet får katten att sluta klättra i gardinen är det svårare att få dom att undvika gardinen helt. Och alla gardiner som säljs idag drar åt sig ungefär 50 liter katthår i minuten. Om du inte tycker fluffiga gardiner är "det nya svarta" så är det bäst att du håller dig till kortare gardinkappor som katterna inte kommer åt.
Lösning:
Om du prompt MÅSTE ha långa gardiner så köp duschdraperier! Nu för tiden kommer dom i så många färger, former och tjocklek att man knappt ser skillnad! Och när dom börjar bli håriga kan du enkelt slänga "gardinerna" i duschen och skölja av dom. :D Smart va?!