Om veckan, helgen och en bildbomb

Nuså har jag äääntligen några sekunder över att sätta mig framför bloggen.
Det är ju vecka nio... tillika stockholmsveckan, tillika jobba tills man stupar och sen jobbar man lite till -veckan, tillika Sanna funderar på att bryta benen för att få vara sjukskriven tills i maj -veckan, tillika det går inte att handla mat utan att begå mord -veckan, tillika det är omöjligt att ta sig genom byn utan att bli nästan påkörd minst 7 gånger- veckan.... You get the piont. ;D
 
Här kommer en snabbresumé sedan sist jag gjorde ett ordentligt blogginlägg;
 
  As u might remember så fick jag någon typ av allergisk reaktion av mina nya salvor till anletet för ett tag sedan. Min tidigare, fruktansvärt oljebenägna, hud är numera torrare än självaste sahara. Jag spricker vid minsta beröring och jag svär att jag såg en kamel komma gående över kratrarna till porer en dag när jag sminkade mig...
MEN rosacean är nästan obefintlig (jeeey) och alla finnar är borta! :) Så inget gott som inte har nått ont med sig?
 
  Jag fick ett mindre nervsammanbrott en morgon när jag skulle till jobbet då det visade sig att 90% av alla kläder jag äger inte längre passar och jag måste byta garderob för sjuhundrafemtioelfte gången. En smågigantisk beställning från H&M inväntas nästa vecka. :P Hoppas att dom kläderna passar annars tänker jag gå klädd i en sopsäck i resten av livet.
 
  Efter nervsammanbrottet tog jag min enda lediga dag förra veckan till att sortera i garderoberna Alla kläder jag inte kunde ha lades undan och trasiga saker kastades. Hittade min samling gamla mobillik. Blev nostalgisk och la upp en bild på instagram med en historia om en BH och om hur telefoner förr fick plats i framfickan i även dom tightaste av jeansen jag ägde. Sen kände jag mig gammal
 
  Världens bästa fästman gav mig en prellesent med ett par splitternya lurar till telefonen då dom gamla gav upp helt random för några veckor sen. <3
 
  Stockholmsveckan kom och gick. Och det har varit allt annat än lite att göra på jobbet. Dessutom har den samiska festivalen Lopme naestie firats i byn med massa extra aktiviteter på museet. Bland annat har jag sålt biljetter till 2 fullsatta konserter med Jon Henrik Fjällgren i funäsdalens kyrka. Som jag och Johan dessutom blev bjudna på att besöka av museet! :D Fantastik konsert, mindre fantastiskt att sälja biljetterna.
 
  Månadens glossybox damp ner i brevlådan häromdan. Lika kul som vanligt! :D
 
Aaaaaand, that´s it! Tror jag fick med allt. :) Och som grädde på moset bjussar jag på en bildbomb från veckan (som jag tog mig tiden att redigera och spara bilderna en och en. Så även om ni kollar med mobilen kan ni se alla bilderna. För jag får noll respons från blogg.se at the moment med avkapningsproblemet...); Enjoy!
 
 
Mobilanpassning med oväntad bismak

Well hello there!
Är du här och kikar med nallefonen? Vad tycks? Blogg.se fick för sig att göra alla bloggar mobilanpassade.
Och det är ju... bra.
Med tanke på att dom flesta läser bloggar över nallefonen idag så är det ju helt klart en bra idé!
 
Det är numera superlätt att navigera runt på bloggen. Man kommer lätt åt menyn med kategorier och arkiv. Och det är mycket lättare att kommentera. Och sen har dom satt dit ett litet hjärta längst ner så man kan "gilla" inlägget. Vilket är awesome för en sån har jag försökt programmera in utan resultat sedan 2 år tillbaka.
 
Men rent designmässigt lämnar det mycket att önska. En egen header verkar jag inte få lägga in. Och en del färger får jag inte välja själv utan måste väljas från en lista.
Men å andra sidan är ju det nått jag kunde leva med utan att avlida.
 
Något jag INTE kan acceptera är det faktum att dom gjort så att bilderna endast får vara ett visst antal pixlar höga! Och är bilderna för höga kapas dom helt rätt och slätt av i mobilvyn. Vilket suger PUNG för jag brukar lägga ihop alla mina bilder i en enda lång bild när jag redigerar istället för att ladda upp dom en och en och sen sortera dom rätt på bloggen... T_____T
Jag har varit i kontakt med supporten så nu håller vi tummar och tår att det här problemet fixas ASAP!
 
Och eftersom jag inte kan lägga upp ett "veckan i bilder" utan massa extra onödigt arbete sparar vi det i några dagar.
Istället bjussar jag på en hiskeligt ful bild på migsjälv och mina gräsligt fula, bajs bruna, linser- som jag blev tvungen att leta fram då de visade sig att mina vanliga linser var slut och jag glömt att köpa nya.
 
Om helgen och utomjordliga hudutslag

Det har varit en bra helg även om det varit ovant att jobba medans Johan stannar kvar hemma.
Å andra sidan är det ju kul att jobba nu när det är högsäsong. Dagarna går mycket fortare då. :)
När jag kom hem från jobbet igår tog vi oss en promenix till ICA för att köpa lördagsgodis. Det bidde choklad, glass, mer choklad, pepsi, ännu mer choklad. Och allt det inmundigades förstås framför melodifestivalen där Jon-Henrik Fjällgren uppträdde. :) Så himla skoj att han gick vidare! Och ännu roligare att vi blivit bjudna på hans konsert nästa fredag av museet. :D Ska bli kul att höra honom sjunga live. 
 
 
 
Något som inte har varit lika kul på sistone har varit mitt envisa hudutslag i ansiktet. Jag tror jag nämnt det nån gång förut på bloggen. Men om inte så har jag i alla fall, sedan en massa år tillbaka, ett rött utslag på hela sidan av ansiktet som ibland bli jätterött och fyllt med små finnliknande blåsor. Framförallt verkar det blossa upp när det är stora temperaturskiftningar. Som nu när det varit 15 plusgrader ena dan och 30 minus nästa.
 
Jag fick i alla fall för mig att försöka bota både den och mina envisa vuxenfinnar efter att ha forskat runt lite på nätet. Så mot finnarna köpte jag en tub Basiron 10%. Och det röda utslaget misstänker jag kan vara rosacea så jag köpte medicin mot det.
 
 
Om jag rådfrågat nån läkare?
Nej... Om inte google räknas?
Men bägge är receptfria och Basiron har jag testat förr så "vad är det värsta som kan hända.." tänkte väll jag.
 
Jag ska berätta vad det värsta är som kan hända.
Eller jag ska till och med visa.
 
Här är utslaget innan jag började med behandlingarna;
 
 
 
Och det här var efter andra natten (tillika imorse);
 
 
Tadaaaa~  Hahahaha. Blåsfisken Sanna. xD
 
Det där var som sagt jag när jag vaknade imorse. Förså paniken. Och ont gjorde det också. Faktum är att det fortfarande, en väldans massa timmar efter jag tvättat bort krämerna, gör ont och stramar. xD  Hahaha, det här är så jävla mig.
Nåja, några lager smink senare såg jag i alla fall presentabel ut. Men likförbannat, trots TRE lager concealer och TVÅ lager Foundation, så syns rosacean(...Om det nu är det är...)igenom spacklet. :(
 
 
Har jag lärt mig nått av att behandla utomjordiska hudutslag med google?
Nej. Knappast.
Faktum är att den största sannorlikheten att jag svullnade upp var för att jag antagligen kom lite för nära med basironet runt munnen och ögonen. Och även om "rosacean" är rödare än innan så har dom där onda små blåsorna i alla fall försvunnit. Så något måste den ju göra!? Samma med basironen. Finnarna har faktiskt blivit märkbart färre. På bara 2 nätter! :D Svullnaden kan jag väll leva med. :) Föredrar att se ut som en blåsfisk framför en hormonstinn tonåring faktiskt.  (obs ironi)