GLOSSYBOX September 2014: "Eyes On Beauty"

"Ögonen i fokus" är temat för månadens glossybox som bjuder på allt från vård till smink i vad som utlovas vara "ett komplett ögon-kitt".
I min box fick jag följande produkter:
 
GARNIER The Miracle Cream
En fuktkräm med lystergivande pigment som optiskt trollar bort fina linjer och jämnar ut hudtonen.
PRIS ORIGINALSTORLEK: 140:- / 50 ml
 
ABSOLUTE NEW YORK Perfecting Eyeshadow Primer
En ögonlocksprimer som gör att ögonskuggan håller längre och får en mer intensiv färg.
PRIS ORIGINALSTORLEK: 89:-
 
BENEFIT COSMETICS It´s Potent! Eyecream
En ögonkräm som tonar ner mörka ringar, jämnar ut fina linjer och återfuktar ögonområdet.
Min favorit i boxen! Den svider lite när man precis har applicerat det, men efter någon minut känns ögonen mycket piggare än innan och eventuella påsar är ett minne blott.
PRIS ORIGINALSTORLEK: 280:- / 14 ml
 
MONU Warming Ginger Oil
Värmande kroppsolja som luktar halstablett. Bygger upp hudens elastisitet och håller den mjuk och smidig. Dessutom innehåller den eteriska oljor som tydligen ska ge en energikick till trötta muskler.
Från mig får den ett extra plus för att den fungerar super på mina snustorra, sönderkliade ben och håller dom återfuktade huuur länge som helst!
PRIS ORIGINALSTORLEK: 279:- /100 ml
 
MAKE UP STORE Eyedust
Glossybox har teamat upp med MUS för ett fem månader långt sammarbete där vi glossies utlovas en fullsize produkt ur deras sortiment varje månad.
Denna månad fick vi en eyedust som är en lös ögonskugga med skimmer som kan appliceras både med torr pensel för en naturlig look, eller med en fuktig för ett mer intensivt resultat.
Jag äger flera eyedusts sedan tidigare och tycker det är en toppenprodukt. Även om innehållet har en tendens att hamna lite all over the place innan man lärt sig handskas med den. #ingetförnybörjare ;)
PRIS ORIGINALSTORLEK: 140:-
 
BONUS: Presentkort för makeuprådgivning på Make Up Store
Kommer inte att användas och den hamnade i soptunnan innan jag ens hann reflektera över om någon annan kanske var intresserad av den. Jag har redan gått en personlig kurs på makeupstore och känner mig mer än överutbildad för en gruppkurs.
PRIS ORIGINALPRODUKT: 200:- / person
 
BONUS: THE BODY SHOP Drops of Youth Eye Concentrate
Ögonkoncentrat som jämnar ut intrycket av svullnad, fina linjer och trötthetstecken med pigga och energifyllda ögon som resultat.
PRIS ORIGINALPRODUKT: 295:- / 10 ml
 
 
 
Ännu en lyckad glossybox! Men den hade nog känts ÄNNU mer lyckad om alla produkterna i lådan faktiskt varit anpassade för ögonen. :) Ska man ha ett tema så kan man väll ändå gå all in! :D
 
BOXBETYG: 3.5/5
God morgon!

Funäsdalen 07.25, -3°C och snöfritt.
Månadens Favoriter: SEPTEMBER 2014

Pukka Tea:
Jag älskar te, och ju kallare det blir ute desto fler koppar per dag blir det! Och just "Pukka" teerna upptäckte jag efter att ha läst om dom på svägerskans blogg.
Företaget gör ekologiska teer som är helt vegetariska och framställda på ett sätt som främjar en hållbar utveckling. De innehåller inga tillsatser såsom smakämnen, konserveringsmedel, socker eller sötningsmedel. Dessutom smakar dom fantasktiskt!
Sorterna "Night Time" och "Original Chai" är mina personliga favoriter. :)
 
 
 
Too Faced "LashGasm" Mascara:
Under september månad har jag kommit på mig själv med att skippa eyelinern oftare än jag använder den. Resultatet blir på mig en lite mer "doll face" inspirerad look med stora runda ögon.
När man inte använder eyeliner tycker jag personligen att mina vanliga favoritmaskaror, med stora fluffiga borstar, är supersvåra att applicera. Men så hittade jag den här bortglömda juvelen i sminkväskan och problemet var löst!
Den ger långa separerade fransar och den sitter på plats hela dagen.
MEN jag gillar inte alls resultatet lika mycket när jag använder eyeliner. Då föredrar jag en mer volymgivande maskara.
 
 
 
The Body Shop Body Butter:
Så fort det blir höst förvandlas min vanligtvis väldigt oljebenägna hud till en öken. Den spricker, kliar och jag måste tillföra fukt en gång i kvarten för att inte riva sönder mig själv.
En favorit sedan många år tillbaka är The Body Shops "Body Butters" och jag har nog vid det här laget ägt dom flesta dofterna. :)
Favoritdofterna varierar, men jag föredrar fräscha och fruktiga dofter framför godissöta. Och just nu ligger Vineyard Peach, Lemon och Satsuma i topp.
 
 
 
Yankee Candle:
Det bästa med hösten är att det äntligen börjar bli mörkt och kallt ute så man kan börja tända ljus igen!
Jag är en ljus-o-holic och har skåp fyllda med ljus i alla möjliga dofter och storlekar.
Sedan något år tillbaka har det amerikanska företaget "Yankee Candle" stått högst upp på min topplista när det kommer till doftljus. Och jag älskar att deras sortiment kontinuerligt uppdateras med nya spännande dofter.
Favoriterna just nu är Black Cherry och Black Coconut. :)