Om födelsedagsfika och oväntad värmebölja

Idag är det, som sagt, älsk födelsedag. (Jeeey, grattis! ❤︎
Den startade tidigt med presentöppning och frukost. (Av mig fick Johan Spelklassikern "Jenga" och ett gäng nya tröjor) Tätt efterföljt av ett oväntat telefonmöte med facket och sen en snabbstädning av lägenheten innan Johans mor, far, syster och svåger kom på fika. Tårtan som jag slängde ihop igår gick, tack och lov, hem hos samtliga.... Eller så var dom för snälla för att säga något annat. xD Haha!
 
När jag bakade tårtan igår var jag sekunder från att kasta tårtfan i väggen både en och två gånger innan den blev klar. För dels visade det sig att det färdiga marsipanlocket jag köpte från ICA var SNUSTORRT och sprack sönder vid minsta lilla beröring. Och sen fick jag dessutom göra två satser kristyr eftersom den första fick en äcklig bajsbrun/grå färg. Dagens gratisråd; Använd ALDRIG svart karamellfärg. Någonsin. EVÖR. 
Och sen när jag skulle spritsa den nya kristyren på tårtan visade det sig att jag vispat den på tok för lite. Vilket resulterade i att den blev skitsvår att spritsa... SUCK.
Men det blev ju en tårta i alla fall! Och det var väll huvudsaken. ;)
 
När alla åkt hem och Johan for till jobbet tog jag min halvbleka nuna och parkerade mig på balkongen och njöt av solen! Ja, ni läste rätt. SOL! *gör stående ovationer och pinsamma dansrörelser*
Strax efter jag skrev gårdagens inlägg och beklagade mig över kylan kom solen tillbaka och bjöd på strålande väder och sommarvärme! :D Balsam för själen!
Faktum är att det i skrivande stund fortfarande är strålande sol och jag ska nog tametusan ut och sätta mig och sola en stund till. Lika bra att passa på. Det blir säkert snö nästa vecka. ;) #Livetifjällen  
 
Dagen i bilder. Den sista bilden är tagen strax före klockan 20.00 idag. :)  
Tillbaka till kylan

Hej och hå, här gäller det att spänna fast sig ordentligt för att hänga med! Det går fort när man har roligt. ;D
I skrivande stund befinner jag mig hemma i min lägenhet i Funäs igen... And I'm not gonna sugarcoat it. Det är helt klart med blandade känslor. Jag får alltid separationsångest när jag åker hem igen. När det dessutom visade sig att Johan åkt på att få jobba kvällspass hela veckan och jag knappt kommer se röken av honom förens på fredag så var jag såååååå nära att bara skita i att åka hem och stanna en vecka till. Men så kom samvetet i kapp och påminde mig att Johan fyller år imorgon... Så long story short; here I am.
 
Sista veckan i Stränkan spenderades mestadels inoljad ute i solstolen med familjen och Billy Bus.
Men jag hann även med att besöka det löjligt stora shoppingcentret, Erikslund, i Västerås. Där jag förstås shoppade... ÄNNU mer. xD Och så har jag träffat ett gäng gamla vänner, badat, lekt, solat, ätit (för mycket) gott, firat mors dag, röstat, färgat håret, jagat en förvirrad fågel som försökte flytta in i mina föräldrars sovrum, haft vattenkrig.... Och antagligen en massa annat som jag helt enkelt inte kan dra till minnes just nu. :)

I brist på tid avslutar jag det hela med en gigantisk bildbomb, för nu måste jag laga middag och slänga ihop något som åtminstone ser ut som en tårta till födelsedagsbarnet imorgon. Wish me luck!
 
 
 
Om ett eventuellt shoppingberoende och sommarstugehäng

Well hellooo there! 
Äntligen har jag lite tid och lust till att sätta mig och blogga. Schemat har varit fullspäckat sedan i lördags. Och bortsett från i söndags, då jag inte gjorde ett skit på hela dagen, så känns det som dagarna gått i ett och bara svischat förbi.

Jag har förstås en hel drös med bilder så jag tänkte vi kör en snabbresumé av veckan som gått.
 
 

 LÖRDAGEN bjöd på strålande sol, 25 grader varmt och första halvan av dagen spenderades i en solstol. Den andra halvan spenderades ute på landet i morföräldrarnas sommarstuga tillsammans med nästan hela tjocka släkten. :)
 
 

SÖNDAGEN och MÅNDAGEN var långt ifrån lika soliga som lördagen. :/ Men i måndags fick vi myror i benen och trotsade regnet och for på en liten shoppingtur inne i Strängnäs. Det blev ett par nya solglasögon, två nya läppstift och ett gäng nya nagellack för min del. Sen på kvällen sprang jag över till grannen som tar studenten från frisörlinjen om bara några veckor så hon kunde fixa till mitt slitna hår. (och rädda min lugg som jag fått för mig att klippa själv för ett tag sen med ett mindre lyckat resultat..)  
 
 

IDAG for jag, mamma, lillasyster och Billy ut till Eskilstuna för ännu mera shopping. Jag spenderade en smärre förmögenhet på smink, kläder och smycken... Mest på smink. xD Och ja, jag börjar inse att jag har ett smärre shoppingproblem... #sorrynotsorry