The battle över the magsjuka

Det sista jag skrev var att jag fick ledigt från jobbet tills jag var helt hundra på att jag inte blivit smittad. Och efter en hel dag med lek och bus med en betydligt piggare syster och systerson så såg läget väldigt ljust ut. Och när chefen hörde av sig på kvällen och frågade hur jag mådde så svarade jag att "so far so good, men det har inte gått 24 timmar än så jag vågar inte hurra för mycket. Jag hör av mig imorgon bitti när jag vet helt säkert!"
 
Jag behövde inte vänta tills morgonen efter för att veta att jag inte klarat mig undan vinterkräksjukan.
Ganska precis klockan tolv på natten gick det utför. Och gårdagen spenderades i sidstupa plågoläge i soffan.
Och jag förstår inte, ALLTID när jag blir spysjuk så spyr jag max en- två gånger och sen får jag bara superont i magen. Och så har det varit sedan jag var liten. Jag hade föredragit att spy arslet av mig, för då slipper man det hemska magontet och illamåendekänslan man inte kan göra något med. Ja, alltså, klart ni som spyr inte tycker att det är så himla kul. Men tänk hur ni känner er precis när ni måste spy, och sen att ni känner så hela tiden utan att få spy. Det är hemskt!
Oj sorry, TMI? xD Det har varit en hel del snack och spyor och bajs här på sistånde.
 
Medans jag låg utslagen på soffan så for Johan iväg med dom andra till röros så dom skulle hinna dit innan dom åkte hem. Och när dom kom hem fick jag TVÅ paket! :D Ett från Johan med en ny kaffemaskin då våran gamla sjungit på sista versen lääänge. Och av Peppe, Sofie och Billy fick jag en ny badrumsvåg.... med Hello Kitty på! OwO
Aaaah, jag är så lyrisk att jag redan har vägt mig 4 gånger sedan jag fick den. ;D
 
Sen på kvällen for dom iväg igen för att ta nya gondolen upp på toppen av funäsdalsberget. Och då hängde även Hillhage och hans systerdotter, Lovis, med! :D Jag hade faktiskt tänkt försökt att få en playdate med dom två eftersom Billy och Lovis är lika gamla och jag hade hört att hon och hennes mami var i byn. Men eftersom kräksjukan gått härhemma har jag satt besöksförbud fram tills 48 timmar efter den sista har spytt klart. Vilket väldigt lämpligt blir precis lagom till morgondagens nyårsfirande. :D
 
Nej, nu ska jag gå och försöka få i mig lite mat. Magen blir aggressiv och protesterar fortfarande varje gång jag stoppar något annat blåbärssoppa i munnen. :( #StackarsSanna  
 
Hej syster spya och Billy bajskorv

I fredags kom äntligen min efterlängtade lillasyster med familj upp till fjällen! Och så fort jag slutat jobba så for vi i väg till Tänndalen med ett helt gäng folk och käkade på min nya favvorestaurang, Tännporten. Sjukt god mat och fruktansvärt trevlig service. Och när vi for därifrån var alla mätta och nöjda. Kvällen fortsatte sen med brädspel och fika hemma hos oss.
 
Dagen efter gick jag upp tidigt i ottan för att hinna duscha och sminka mig innan vi skulle passa på att, på min enda lediga dag den här veckan, fara in till Röros i Norge för lite shopping och sightseeing.
Men jag hann väll inte mer än ut ur duschen när min mamma ringde och sa åt mig att klä på mig och knata iväg till stugan som lillasyster och Co bor i för att hämta Billy. Lillasyster Siljeström hade nämligen under natten insjuknat i vinterkräksjukan. :(  
Så jag springer dit, plockar upp Billy (som inte heller var helt okej i kistan) och tar med mig honom hem till mig och Johan så Sofie fick spy färdigt utan att behöva tänka på Billy och hans massiva bajsblöjjor. xD
 
Gårdagen spenderades sedemera med att både jag och Johan väldigt hastigt och lustigt fick självlära oss att byta den värsta sortens bajsblöjor jag någonsin skådat. Och då vill jag tillägga att själva blöjbytet i sigsjälvt, även utan bajs, inte är så himla enkelt för någon utan barn. Vad är fram och bak på en blöja? Vad är bak och fram på bebisen? Vad ska man pudra med vad och är det verkligen inte bättre att sätta dubbla blöjor om ungfan envisas med att bajsa igenom den han har?!
 
Men vi klarade oss igenom dagen galant. Barnet överlevde utan några permanenta fysiska skador (Psykiska vågar jag inte yttra mig om än) och lillasyster lyckades ta sig över hit så jag kunde tvångsmata henne med blåbärssoppa och avslagen cola. Allt medans vi fick medelanden från än den ena och än den andra som Sofie träffat som också sjuknat in väldigt hastigt och lustigt med samma symptom.
 
Aja, det positiva i eländet är att jag fick ledigt idag från jobbet! Jag ringde och berättade som det var och eftersom jag fortfarande inte vet om jag blivit smittad blev jag portad från jobbet tills jag är 110% säker att jag själv inte fått kräksjukan. xD Jeeeey. Och om jag får kräksjukan blir jag nog inte jätteledsen. Efter all julmat skulle jag behöva en snabbantning. ;D Hehehe.
 
En annorlunda julafton

God fortsättning!
Jag hoppas ni hade en bra julafton igår. Själv spenderade jag den hos Johans föräldrar borta på Ljusnedal.
Det var minst sagt en annorlunda jul mot vad jag är van med. Väldigt avslappnad och mysig. Dessutom kändes det så himla skönt att inte 99% av dom närvarande var på pikalurven. Vem vet, jag kanske ger upp mina desperata försök att åka hem varje jul och nöjer mig med varannat år istället. Den här lugna varianten av julfirande gav faktiskt lite mersmak. ;)
 
Jag vill också passa på att tacka för alla fina julklappar! Den allra bästa och finaste presenten fick jag av lillasyster med familj som igår morse meddelade att hennes present är att hon, hennes pojkvän och Billy-bus kommer upp och hälsar på! Redan imorgon!! :D Åååh, jag är så himla glad att jag nästan avlider!
 
Julafton i bilder