Om en blodig morgon och en panikslagen matte

Men alltså, fyfan för en morgon!
Jag har alltid trott att jag skulle agera lugnt och sansat om jag skulle hamna i någon typ av nödsituation. Men ack så fel jag hade! I alla fall idag...
 
Imorse körde jag min vanliga morgonrutin. Klockan ringde, jag klev upp, tvättade mig, sminkade mig, borstade håret för att slutligen bege mig mot soffan för att kika på TV och avnjuta en kopp te... Men på väg till vattenkokaren upptäckte jag en röd pöl på golvet. Första tanken var att Johan spillt något. Andra tanken var att Bullen käkat en råtta och spytt. Inget av dom verkade stämma för pölen var doftfri och för rinnig för att vara spya. Jag torkade upp det och fortsatte med tekokningen.
 
På väg till TVn fick jag plötsligt se i ögonvrån hur Harry sätter sig och pissar på hallmattan! Jag flyger, skrikandes och skällandes, upp ur soffan för att få honom att sluta med dumheterna. Och han springer förstås därifrån och gömmer sig medans jag frustrerat går och hämtar papper och rengöring för att torka upp kisset.
 
Jag har misstänkt i några dagar att Harry haft någon infektion. För han har börjat gå på lådan superofta och dessutom har jag kommit på honom att kissa utanför lådan några gånger, viket inte är normalt för en rumsren innekatt. Så senast igår kväll satt jag och googlade och kom fram till att han antagligen hade blåskatarr eller sten i urinröret. Men jag är lite ökänd för att åka till veterinären i onödan så istället för att propsa på att åka in på en gång så berättade jag för Johan att jag trodde något var fel och sen bestämde vi oss för att se om beteendet forsatte eller om jag inbillade mig. För Johan hade inte märkt av att han gick på lådan oftare än vanligt. Och han sa att det kunde ju bero på att lådan var för skitig eller att han markerade revir eller något dylikt som gjorde att Harry valde att gå utanför.
 
Men tillbaka till historien, jag gick som sagt och hämtade papper och när jag la ner det mot den svarta hallmattan frös hela jag till is! Pappret färgades rött! BLOD! Det var blod som låg på golvet och det var blod på pappret! Harry kissade blod!
Och när jag sen började kolla runt såg jag små små pölar med blodigt urin lite överallt i lägenheten!
Så jag slängde mig på telefonen för att ringa veterinären och fråga om dom hade tid om jag kom å en gång, men medans jag slog numret insåg jag att bilfan är på verkstan!!! Så jag ringer hysteriskt upp Johan och berättar om allt blod (som vid berättandet antagligen lät som att det var hundratals liter) och frågar vad vi skulle göra.
Han bad mig ringa veterinär så fixade han någon med bil.
Sagt och gjort, jag ringde veterinären som sa att det i värsta fall kunde vara livshotande och att hon ville att han skulle komma in helst på en gång (Sanna får mer panik) vilket förstås var omöjligt eftersom vi bor en hel timme ifrån. Så vi fick en tid klockan 14.00. Och Johan lyckades få tag på sin syster som kunde agera ambulansförare!
 
Thank you gud att det löste sig! Och tack gode gud att jag har världens bästa svägerska! <3
Nu håller vi tummar och tår att dom snabbt hittar vad som är fel på min lillfis och att det räcker med en penicillinkur. <3
 
En gammal bild på mattes bebisar (sjuklingen till höger) några dagar efter vi fick hem dom i september 2011. <3
3

Om helgen och underhållande ryktesspridare

Det har varit en ruskigt bra helg! Medikamentet som envist cirkulerat runt i blodomloppet verkar äntligen ha försvunnit och nu känner jag mig som en människa igen! :D Något jag helt klart längtat efter ganska supermycket efter en hel månads sjukdom.
 
Min återfunna livslust och överpigghet firades med att i fredags spontanspringa till ICA i minus 20 grader för att inhandla massa fredagsmys, som avnjöts framför en skäckis som fick mig att skrika rakt ut och skrämma livet ur två av tre katter vid ett tillfälle. xD 
Sen i lördags åkte vi upp med nya gondolbanan till toppen av Funäsdalsberget, där vi också passade på att hälsa på en kompis som jobbar i liften. Därefter blev det en dejt på en av byns många caféer innan vi avslutade dagen med hämtmat och ännu en filmkväll under filten i soffan. :3
Sen, igår, for vi hem till svägerskan efter jag slutat jobba för lite födelsedagsfika i form av både smörgåstårta och After Eight tårta. NOM. 
Såhär i efterhand har jag lite små-ångest över att ha lyckats klämma in en tredagars svullvecka. Men, men. Ibland måste man unna sig. ;D 
 
Btw, ville bara påpeka att jag tyckte det var himla kul att mitt senaste FAQ inlägg fick så stor respons. Jag tror till och med att ni nästan lyckades slå besöksrekord! Kan det måhända ha att göra med att ordet "Tillökning" var med i rubriken? ;) Med alla rykten som gått så förstår jag att många var nyfikna.
För er som inte läste FAQ:en vill jag återigen påpeka att jag inte är ett dugg gravid och just nu planeras ingen tillökning heller. My guess är att någon med väldigt lite att göra på fritiden skapade ryktet. Antagligen samma någon som spred ryktet om att jag och Johan gått skilda vägar för några år sedan när jag var nere i Strängnäs en vecka längre än vanligt. ;D
TÄNK att mitt urtråkiga och super o-glamorösa liv är värt att sprida rykten om! Men för all del, fortsätt. Jag finner det ganska underhållande. xD  
 
Avslutningsvis bjussar jag på ett "veckan i bilder". Jag trodde det skulle bli ett "helgen i bilder" men jag hade visst ett par foton kvar i kameran sedan förra helgen och veckan som jag glömt bort att ladda upp. :) Så jag slänger med dom också.
Enjoy;  
 
 
1

Empties Review: Egyptian Magic Universalkräm

Egyptian Magic: All Purpose Skin Cream

Produktinfo: "Krämen alla i USA talar om - den omtalade Egyptian Magic är krämen för alla ändamål, som 20 år efter den första producerade burken blivit en kultprodukt och förtjänat sin plats i de tusentals lojala kunders skönhetsinventering.

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream är en naturlig hudkräm som kan användas för att applicera på utslag, eksem, torr hud, torra läppar, torrt hår, torra nagelband och även till skönhetsvård, som body lotion och ansiktsbehandlingar. Krämen kan även användas som bas vid applicering av makeup. Den rekommenderas av dermatologer i USA och kan användas under graviditet."

+ Minskade avsevärt rodnaden på mitt ansiktseksem | Dryg

- Tillfälligt resultat | Inte speciellt återfuktande | Priset | Lukten

BETYG; 1/5

Rekommenderas till; dig som vill ha en illaluktande universalkräm som lovar för mycket.

 

EGNA NOTERINGAR:

Jag blev helt lyrisk och förväntningarna var maxade när ett trepack testförpackningar av den omtalade Egyptian Magic krämen följde med en glossybox för några månader sedan.
Vid första anblick blev jag dock lite besviken! Testkuverten var minimala och jag trodde knappt att innehållet skulle räcka till en ynka insmörjning av läpparna, men ack så fel jag hade! Krämen är det drygaste jag någonsin har stött på! En minimal klick räcker gott och väl för att smörja in hela ansiktet om så önskas. Det är dock inget jag rekomenderar för er med fet hud även om den påstår sig fungera som ansiktskräm. ;)

Krämen har, som produktbeskrivningen hintade om, en stor uppsjö av användningsområden. Jag personligen testade att använda den för att; smörja in mina snustorra ben, försöka rädda mina sönderbitna läppar, som ansiktskräm, som handkräm och på ett väldigt envist och ännu oidentiferat exem jag har på hela höger sida av ansiktet. I undantag av det sista nämna eksemfallet var jag superbesviken. Krämen la sig mest som en illaluktande hinna över huden och jag tyckte inte den absorberades över huvud taget. :/ I ansiktet blev jag mest bara jätte oljig.
Det ENDA positiva var att jag vid testen i ansiktet märkte att mitt eksem, som jag haft i snart 3 år, faktiskt blev mindre synligt. Så jag testade att smörja in det varje kväll under en vecka innan jag gick och la mig, och tillslut syntes det knappt längre! Fantastiskt!
Men (och det är ett stort men) så fort jag slutade smörja in så kom eksemet tillbaka och då värre än innan! :(

Krämen hade fått en nolla. Men eftersom den ändå lindrade besvären av eksemet, något inte ens kortisonsalva lyckats med, så får den ett pluspoäng.

Summa summarum; Jag kommer inte att köpa den igen och det är över mitt förstånd att den blivit så pass kritikerrosad som den har blivit! Jag lägger hellre pengarna på en bra anisktskräm, en bodybutter och en aloeveragel istället. Vilket antagligen blir i snitt lika dyrt som Egyptian Magics överhypade allt-i-allo-kräm.

 

2