Månadens favoriter: JULI 2014

L'Oréal Mega Volume Miss Manga Mascara:
Det började som ett love-hate förhållande med utvecklades till ett beroende. Den är ganska svåranvänd och jag tyckte till en början att man fick maskara lite överallt i anletet innan man var klar. Men när man väl lärt sig hur man handskas med borsten ger den lååånga separerade fransar utan att klumpa sig.

Garnier Miracle skin perfector BB cream och under eye roll-on concealer:
Nu när värmen påminner mer om amazonas än vanlig svenne-sommar så fungerar inte alls vanlig foundation och concealer på min oljiga hud. Så den senaste månaden har jag helt skippat den vanliga basrutinen och använder istället uteslutande Garniers "Miracle skin perfector" serie. Jag använder den för oljig hud och den täcker hyffast bra, jämnar ut hudtonen och känns inte alls lika påmålad som en vanlig foundation har en tendens att göra när det blir för varmt. Och framförallt rinner den inte av efter en kvart ute i värmen.

Batiste Torrschampo:
Hittills har jag aldrig stött på en batiste jag inte gillar! Alla doftar supergott och xxl volume varianten är ett måste dom dagar jag vill ha lite wa-wa-wom feeling på håret. Det enda negativa är att den är ganska odryg.. Men det kanske beror på viss överkonsumtion från min sida? ;)

Burt's Bees Lip Balms:
Jag är en självutnämnd läppbalsamexpert och har nog provat det mesta inom kategorin. När jag införskaffade mitt första Burts and Bees läppcerat blev jag till en början skitbesviken. Den kändes inte alls återfuktande och dessutom var den (i läppbalsam pris mått mätt) pissdyr. Men eftersom den fått så pass höga betyg av ALLA så bestämde jag mig för att ändå ge den en sjans och använda den varje morgon och kväll. Och till min förvåning är numera mina vanligtvis obotligt nariga läppar som nya! Alla mina andra läppbalsam kommer att åka i papperskorgen och bytas ut till mot Burt's Bees cerat!

Dolce gusto Choco Caramel :
Jag döööör vad god den här nyheten från Dolce Gusto är! <3 Jag offrar mer än gärna 108 kcal varje morgon för en kopp till frukosten. ;)

 

Empties Review: Anastasia Brow Wiz

Anastasia Brow Wiz Skinny Brow Pencil 

Produktinfo: "Idealisk för att fylla i glesa ögonbryn! Ger det ultimata naturliga utseendet med Anastasias ultrafina penna. Spetsen skapar ett naturligt utseende även på små hårstrån. Denna dubbeländade penna har också en ”Spooley Brush” dvs en fin ögonbrynsborste som ger ett fylligare ögonbryn, lätt och bekvämt. Mekaniken sparar produkten som varar länge och behöver aldrig vässas. Den inbyggda fina borsten på den motsatta änden ger tillsammans med pennan naturligt vackra ögonbryn."

+ Ser naturlig ut på  |  Brett färgval  |  Enkel att använda  |  Skruvspets = behöver inte vässas  |   Sitter som berget hela dagen 

-   Texten på förpackningen försvann 

BETYG; 5/5

Rekommenderas till; Dig med ögonbryn.

 

Egna noteringar: Jag har sedan jag började med smink föredragit att använda puder när jag formar ögonbrynen, eftersom det ger ett mer naturligt och ett mindre "påmålat" resultat än en penna. Men sedan jag testade brow wiz så har jag inte kunnat leva utan den! Allra bäst blir den i kombination med Duo brow powder i från samma märke, men den fungerar alldeles utmärkt ensam också.
Det enda jag skulle kunna ge lite kritik för är att när jag skulle beställa en ny och råkat glömma vilken färg jag beställde sist så såg jag att ALL text på själva pennan hade nötts bort. Så jag hade ingen aning om vilken färg jag använt... :/
Men själva produkten får full pott och är, för min del ,ett måste i sminkväskan! :)    

Om en heldag i Östersund

Tidigt igår morse for vi iväg till Östersund.
Vi startade dagen med en varsin macka på subway, för att sedan gå runt på stan och shoppa loss från det att affärerna öppnade vid klockan tio, ända fram tills dom stängde allihop strax efter klockan fem. Då vi avslutade shoppingturen på en av våra favoritrestauranger, Sammurai. Maten där, som är av japansk typ, är alltid suverän! Inredningen är urmysig och personalen serviceminded till tänderna. Så är ni någonsin i Östersund, sök reda på den! Den ligger precis vid busstorget, vägg i vägg med Subway. You can´t miss it!
 
Vi testade efterätten "Mochi" som jag alltid funderat på hur den smakar efter att ha sett den nämnas på en hel del bloggar och japanska serier ända sedan jag var liten . :D Och det var skitgott! Typ som seg bulldeg med glass inuti.  
 
Efter middagen for vi vidare hemåt, men bestämde oss för att göra några oplanerade stopp efter vägen.
Dels stannade vi till vid Optands flygfält för att spana in "Teknikland", som tyvärr visade sig vara stängt. Men själva området var helt öppet så vi kunde kolla på mycket ändå. :)

Inne på området fanns det även en liten miniatyr av en stor kastal och det stod att den fortfarande fanns att beskåda i Brunflo... Och då det visade sig att det låg efter vägen hemåt gjorde vi ytterligare en avstickare för att kolla på hur det såg ut irl.
Och sicken tur att vi gjorde det! För inte nog med att det märkliga medeltidstornet indeed stod kvar, det var dessutom helt öppet för allmänheten. Så vi tog och gick heeela vägen högst upp i kastalen. :D
 
Det var ju helt klart meant to be att just jag skulle råka klättra upp för det där tornet. För någon hade klottrat "SANNA!" lite överallt därinne. xD Men från en Sanna till en annan Sanna; Det är INTE okej att klottra ner en medeltida byggnad. Oavsett hur awesome namn man har. Skärpning!
 
 
På vägen hem körde vi igenom the åskoväder of doom! Jag, som är fruktansvärt rädd för åska, hade helt klart svårt att koncentrera mig på körningen när det slog ner blixtar högt och lågt lite överallt runt bilen. xD  Men vi klarade oss helskinnade hem där vi snabbt lastade ut alla shoppingpåsar ur bilen innan vi, svettiga och trötta, gick och la oss för att slockna som ljus bara sekunder senare. n__n  
 
Jag köpte ett gäng nya linnen, 2 nya 3D telefonskal, en ny skjorta, lite underkläder, torrshampo, läppbalsam, en ny ögonskugga och ett nytt läppstift. :)