Månadens Favoriter: AUGUSTI 2014

Beautyblender:
Det kan kännas avskräckande att köpa en makeup-svamp för trehundra svenska riksdaler. But trust me, den här chockrosa lilla rackaren är värd vartenda litet öre! Den är lättanvänd, ger en photoshoppad finish och det bästa av allt; foundationen sitter betydligt bättre än vanligtvis.
Jag kommer aldrig mer använda en foundationpensel igen om jag inte måste!

KICKS Colour ID:
När jag var inne och fönstershoppade på kiks.se för någon vecka sedan såg jag att de lagt till en liten kod bredvid alla foundations. Efter en kort efterforskning visade det sig att det var deras nya Colour ID system som jag stött på. Ett system som går ut på att man besöker en kicks butik och får hjälp av personalen att mäta ut sin exakta hudton och därefter får man en personlig färgkod som man kan använda för att hitta rätt i foundationdjungeln.
Jag, som inte har tillgång till någon kicksbutik, kopierade koden på den foundation jag vanligen använder och kunde genom den hitta en hel bunt nya foundations som passade mig!

Anastasias contour kit:
Lättarbetade färger som ger ett naturligt slutresultat. Och trots att sommarbrännan är ett minne blott och jag är tillbaka på min gamla vanliga porslinsvita hy så funkar färgerna ändå kanon. Både dom ljusa och de mörka!
Nu håller vi tummar och tår att färgerna kommer att börja säljas separat för refill även i sverige. För jag kommer då inte att betala 600 kronor varje gång min favoritfärg tar slut för att köpa en helt ny palett. Nån måtta får det vara! ;)

Sigma Cosmetics F05 - Small Contour Brush:
Jag är, som ni kanske förstått, ett stort fan av contouring. Jag har nog vid det här laget bemästrat de flesta tekniker, men fram tills för några veckor sedan har jag hållit mig ifrån puder. Med anledning att jag tycker det är nästintill OMÖJLIGT att blanda ut det snyggt. Jag kan stå och blanda i, vad som känns som, oändlighet och ändå inte få ett naturligt resultat.
Men så blev jag rekomenderad att testa den här borsten från Sigma, och satan i gatan vad bra den är!
Jag behöver knappt anstränga mig för resutltatet ska bli lyckat!

L'Oréal Paris Color Riche Omble Quads:
Jag äger i skrivande stund tre olika varianter av dessa minipaletter från L'Oréal och jag har köpt nya ett flertal gånger då dom gamla tagit slut. Helt klart en underskattad budgetpalett som har bra, pigmentrika, färger som sitter på plats hela dagen. Nr E1 Beige Trench (syns längst fram på bilden längst ner) använder jag i stort sett varje dag till min vardagsmakeup och jag är snart inne på min fjärde dosa av den. Och det kommer nog bli måååånga många fler. ;D

Ledighet är överskattat

Jag vet inte om det blev nått knas när dom varslade ner min tjänst till 60%, för jag har nog ALDRIG jobbat så här mycket. Evööör. Just nu är jag inne i en period där jag jobbar 6 dagar i sträck, är ledig en, jobbar ytterligare sex dagar och sen ledig EN dag. Och så går veckorna på repeat med någon enstaka tredagars ledighet instucken här och där som plåster på såren.
Jag må ha ett av världens slappaste jobb, men man bli ändå ganska trött i kraniet när man nästan bor mer på jobbet än man är hemma.

Men jag biter ihop! Snart är oktober här och som det ser ut nu blir jag ledig både i oktober och november. :) Jag hoppas kunna klämma in ett litet Strängnäsbesök om pengarna och tiden räcker till. Men å andra sidan har vi flytten precis mitt i ledigheten så jag vågar inte lova något. Just nu lutar det tyvärr åt att jag inte kommer kunna åka hem och hälsa på förens i maj. Vilket förstås suger stor jävla getpung! Fyfan för att bli vuxen och aldrig ha tid över. :(
 
Nej, nog med negativitet för ikväll! Egentligen borde jag skämmas för att jag klagar, det finns folk som har det så sjukt mycket sämre ställt än jag själv har.  

Nu ska jag rycka upp mig och fota lite bilder till "Månadens favoriter". Sen blir det en stor kopp te framför säsongsstarten av "Hela Sverige Bakar"! Det borde ju få mig på bättre humör. <3
 
Maskerad

Igår hade vi kalas hemma hos oss för min kusin Larsson som fyllde år för ett par veckor sedan.
Det bjöds på (för-)mycket god mat, skratt och dryck. Och alla inbjudna hade verkligen anammat, det i sista minuten påkomna, maskeradtemat.
Så ett stort tack till alla som kom och gjorde kvällen lyckad! Och en ros till världens mest tålmodiga grannar som varken skällde ut oss eller ringde störningsjouren, trots att det vid flera tillfällen kanske var befogat. :P
 

För en gångs skull var vi även riktigt duktiga på att filma både inför och själva partyt! Så jag ska gå igenom alla videoklipp och försöka redigera ihop en liten film att lägga upp på min vlogg-blogg inom kort. Så stay tuned!