Om första veckan som hemmafru

Fredag, och sista dagen på första veckan som hemmafru. ;)
Det har varit ganska... tråkigt. Om jag ska vara ärlig. Alex är inte mycket till sällskap än och dessutom så sover han större delen av tiden. xD Det känns som att det tar en evighet innan Johan äntligen kommer hem.
 
Nåväl, med tanke på hur fort Alex utvecklas så lär jag ha händerna fulla om en väldigt snar framtid. ;) 
 
I brist på något vettigt att göra medans Alex sover, eller något kul att kåsera om här, så bjussar jag på den här "arbetsveckan" i bilder;
 
I slutet av förra veckan slutade plötsligt min bröstpump att fungera. Jag skrev ett irriterat inlägg på MAMs facebooksida och ifrågasatte om en snordyr pump som knappt använts i 5 veckor verkligen inte ska hålla bättre. Som "tack" för att jag hörde av mig skickade dom reservdelar till pumpen, och så fick jag en amningsnapp som kompensation.
Under tiden jag väntade på reservdelar så lyckades jag som tur var, redan samma kväll min gick sönder, hitta en pump att låna via en köp och sälj sida på facebook! <3 Thank you lord för snälla människor!
Creds till MAM för bra och snabb service! Trots min irriterade underton i facebookinlägget så fick jag svar efter bara någon timme och produkterna skickades samma dag. :)  
Snygg stil xD
Efter många tappra (misslyckade) försök med nackträning i magläge så lyckades Alex helt plötsligt hålla huvudet uppe i onsdags kväll! :D Länge och stadigt dessutom! <3 Mammas stora starka kille!
Våran grill hamnade i bråk med våran cykel och förlorade alla benen i veckan. xD Så igår invigde vi nya grillen! :)
Gårdagens solnedgång! Alla bilder är OREDIGERADE! Jag har bara ökat skärpan lite och minskat storleken. Fantastikst va!? :D Man kunde verkligen se hur hela himlen skiftade färg ju mer solen gick ner. :D Hela lägenheten var rosa! <3
Och så avslutningsvis några bilder på dagens sminkning. Testade ögonskuggan, läppstiftet och bryngelen från månadens glossybox. :D
Läppstiftet var jag lite väl snabb att döma efter första försöket. Och med lite förarbete och ett tjockare lager kändes den inte alls uttorkande! 
Bryngelen från benefit var dabombdotcom.
Ögonskuggan däremot är jag inte stormförtjust i. Dels är jag inget fan av kalla färger på migsjälv. Och sen tyckte jag inte att pigmenteringen på ögat var lika bra som när jag swatchade den på handen. Trots att jag använde primer och testade först med en torr pensel, och sedan med MAC Fix+. Meeen man ska inte döma en produkt på första försöket. ;D Något läppstiftet är ett klockrent exempel på varför.  
2

Om obotlig ytlighetsfixering och en glossybox

"Man har ALDRIG tid att sminka sig som mamma"

"Jag LOVAR att du kommer att tappa intresset så fort Ojsan kommer!"

"Såntdär trams kommer inte att kännas lika viktigt sen när barnet kommer" 

"Du ska vara glad om du ens har egentid nog att hinna tvätta håret en gång i veckan"

 

HAH! Trodde ni ja! ;D Jag inser nu att det är avundsjuka människor som gjorde dylika yttranden under min graviditet för att dom var bittra över att dom själva inte orkade lägga ner tid på sig själva och vill att alla andra i världen ska vara lika jävla brunsås som dom.  
För här sitter jag med Ojsan-Alexander, snart 7 veckor gammal, och mitt intresse för smink och andra ytligheter är precis lika passionerat som innan.
Jag vill lägga till att jag tvättar håret bra mycket oftare än jag behöver, och än så länge har det bara hänt EN enda gång att jag inte hunnit sminka mig fast jag har velat. EN gång på snart två månader.
 
Däremot väljer jag att gå mest osminkad nu eftersom jag ändå bara går hemma i myskläderna och gosar med Alex. Men vill jag sminka mig så tar jag mig tid. Det är inte svårare än så. ;) Jag har aldrig och kommer aldrig sminka mig för att jag känner att jag måste. Utan jag sminkar mig för att jag tycker det är kul! :) Jag är fullt bekväm med att springa runt på byn och se ut som något katten släpat in. Vilket många nog redan har märkt av. ;D
 
Det enda jag behövt "offra" eller snarare välja bort i och med Alex födelse är mängden smink jag köper. Man har inte råd att lägga pengar på sånt när man är mammaledig. Eller, inte jag i alla fall. Men å andra sidan så behöver jag egentligen inte köpa mer än jag har. ;) Hade det inte varit för att smink har ett utgångsdatum så hade jag haft nog för att klara mig i flera år. Jag menar, jag hade 7 foundationflaskor. SJU. Helt sinnes. Det räcker ju egentligen med EN. ;D Det är ju en färskvara, så jag både har fått kasta och kommer att behöva kasta dom flesta. :P
 
.
Anyway, speaking of ytligheter. Jag har både shoppat nya ytligheter (!) och så fick jag augusti månads glossybox igår. :D Så här kommer en ytlig bildbomb;
 
Månadens box! Riktigt bra! :D Det är å andra sidan sällan jag inte är nöjd. ;) Även om en del produkter och vissa färgval ibland inte är att hurra för när man väl testat dom. Typ som rengörningsbalmen från Elisabeth mott som vi fick förra gången. :P JEY! Ropade jag som både älskar Elisatbeth Mott och dylika removers. Men det visade sig att själva balmen var svårare att få bort ur ansiktet än sminket. x( Bleh.
Remover wipes och ansiktsmask. Går alltid åt! :)
Bryngel från ett av mina favoritmärken, Benefit cosmetics. :) Ska bli spännande att testa. Även om det är med blandade känslor eftersom det inte går att köpa den någon annanstans än på Sephora. Och sefora har FORTFARANDE inte tagit klivet in i tvåtusentalet och öppnat nån jävla webshop! Meeeen jag vet att det är på G, för dom har skrivit det flera gånger som svar på deras facebook när folk frågat. :D Så vi håller tummar och tår att det inte dröjer allt för länge.
Trutvalla från Medusas Makeup. Snygg nude- färg. Nästan exakt samma färg som jag har på mina egna läppar. Tyvärr en väldigt uttorkande formula, så jag kommer nog inte kunna använda den på mina nariga läppar.  :/ Men jag ska göra ett tappert försök innan jag slänger den i soptunnan. 
(tilläggskommentar dagen efter: nu har jag testat den igen ordentligt. Jag återfuktade läpparna först och la sedan på ett tjockare lager läppstift. Och då blev formulan betydligt smörigare och behagligare. Inte alls uttorkade!  :)) 
 
En ögonskugga från Nabla cosmetics. Snygg grå/brun/lila skimrig kall färg. Överraskande bra pigmentering när jag swatchade den på handen! :)
Swatch på ögonskuggan och läppstiftet. :)
 
 
 .
Och så shoppade jag som sagt till mig själv! :D
Madlady var först i Sverige att ÄNTLIGEN ta in Makeup Geeks ögonskuggor! Och SOM JAG HAR LÄNGTAT! Jag har varit såhär (!) nära att beställa från USA flera gånger, men har skjutit upp det i hopp om att dom dyker upp i Sverige. Nu finns dom både på CrayCray och Madlady. I skrivande stund någon krona billigare på den sistnämnda.
Jag köpte 6 vanliga skuggor och en sk "Foiled Eyeshadow"
Skuggorna swatchade på en extremt blek underarm. Från v: "Starry Eyed" (foiled), "Cherry Cola", "Bitten", "Cocoa Bear", "Crème Brulee", "Peach Smoothie" och "Shimma Shimma"
Och så skuggorna testade på ögonen. Fantastisk formula! Mina nya go-to skuggor! :D Dom är en aningens pudriga så man får slå av penseln ordentligt om man inte vill ha massa fallout under ögonen (eller lägga basen efter ögonskuggan). Bra pigmentering som håller HELA dagen. Den enda minuset är att dom två ljusa, glittriga, skuggorna (starry eyed och shimma shimma) la sig i ögonvecket efter ett tag. Men det var nog delvis mitt fel för jag primeade inte ögonen med annat än concealer.   
 
5

All by myyyyy-seeee-e-eeelf

Idag är första dagen Johan är tillbaka på jobbet, och första dagen jag är helt ensam med Alex.
 
Fyy vad jag har haft ångest för den här dagen. :( Jag har blivit så himla bortskämd med att ha Johan hemma hela tiden..
På plussidan så slutar han redan klockan 15 om dagarna så jag behöver inte vara ensam allt för länge. Och sen ska han (så fort han får OK från jobbet) ta ut en pappadag i veckan så han blir hemma 3 dagar/ vecka istället för bara 2.
 
Men so far har det gått bra att ta hand om Alex själv, både på natten och nu på morgonen. <3
Oturligt nog så märkte jag i natt att hans förkylning helt random och väldigt plötsligt blev sju resor värre.  :( Så nu har vi fått plocka fram snorsugen.
Lyckligtvis så tycker Alex att det är skitkul när jag suger näsan med sugen och börjar skratta och försöka fånga den med munnen istället. xD Vi får se om han blir lika glad om jag måste lägga till näsdroppar i rutinen. ;D
 
Wish me luck!
 
Mamma Sanna och en nyvaken liten snorunge <3
3