Sanna Siljeström

Utvecklingsspurt!
Det har varit en sån fantastiskt rolig vecka att få vara Alexanders mamma!
Ja, alltså, alla (nåväl, nästan alla) veckor med Alex är amazing på sitt sätt, men han är inne i en utvecklings/tillväxtfas den här veckan och det märks sååå tydligt!
 
Både jag och Johan är helt chockade över hur mycket nytt som kommit bara den där veckan. Han känns mycket mer som ett "barn" nu än en "bebis", på en enda vecka. Helt sjukt. Han till och med rör och för sig på ett helt nytt sätt. Och idag började han säga "Va-dä?" (vad är det där?) till ALLT och pekar. Och jag förklarar så gott jag kan och han lyssnar aktivt. SÅ KUL! 
 
Och på tal om kul, det har varit en underbar vecka! :D Vädret har varit på topp, vi har haft finfrämmande, kunnat gå på långa promenader, varit ute och lekt, varit inne och lekt, sjungit, dansat och pratat. Och som vanligt har kameran varit aktiv hela tiden;  
 
Alex har klättrat upp någon enstaka gång i soffan själv tidigare, men i måndags så ramlade polletten ner ordentligt och han tar sig nu upp lätt som en plätt. 
Bilderna ovan är tagna efter det plötsligt blev knäpptyst när jag stod och diskade, så jag smög och kollade vad han gjorde. (Alla föräldrar vet att KNÄPPTYST nästan aldrig är bra när det gäller barn) Och jag hittade honom såhär, sittandes nerbäddad med sina mjukisböcker i soffan kollandes på "Hela England Bakar - junior". HUR GULLIGT?!  
Ute på promenad igår, Alex hade dock på TOK för mycket spring i benen och kli i fingrarna för att sitta still. Så....
...vi svängde förbi på mitt jobb och hälsade på! :D Så vi gick och kollade och pratade om allt i nån timme. Och lekte i lekstugan förstås!  
Kossorna var MYCKET spännande.
Lekstugan på museet är uppbyggd som en gammal säter, så himla kul och pedagogisk. <3
Efter museibesöket blev det ännu mer pedagogik då vi fick finfrämmande av min kusin, tillika Alex gudfar, Erik.
Erik jobbar som bibliotekarie i Sveg, och besökte oss igår för att överlämna några böcker och prata lite om språkträning och språkutveckling från ett års ålder. En slags återbesök efter besöket vi fick i Januari när Alexander var 6 månader.(Läs inlägget jag skrev om 6 månadersbesöket genom att klicka här). :)  
Pratar med gudfar. <3
Igår kväll fick Alex en tidig fördelsedagspresent av sin pappa- en alldeles egen sandlåda! <3 Johan har velat köpa en ända sedan Alex var en Ojsan i magen. Och har svurit många gånger över en sandlåda vi såg på Jula när vi var in på RUL. Tyvärr fick den inte plats i bilen då, och Jula har ingen webbshop, så det blev aldrig av. Men nu hade han hittat en nästan exakt lika dan sandlåda på k-rauta och hade inte kunnat låta bli att beställa hem den. :)
Vi satt ute lääänge och lekte igår kväll. <3
Efter att setat still i en sandlåda ett tag så fick Alex springa av sig lite. :D Och som jag nämnde i början av inlägget så licksom rör han sig helt annorlunda mot tidigare. Svårt att förklara. Men jag filmade lite! Så här nedanför är en liten filmsnutt från när han sprang runt i går. Oklippt och dan, nästan direkt från kameran. :) Men den får duga.
 
Mammas stora kille! <3 Ber om ursäkt om ni blev döva när jag pratade med Alex. xD
I morse blev det sandlåda DIREKT efter frukost. Man måste ju passa på innan solen blir för agressiv och barnet måste hållas i skuggan.
Efter nästan en timme i sandlådan tog vi en promenad bort till badplatsen.
Utsikten på badplatsen. Funäsdalsberget till höger, skarvarna till vänster.
Och så avslutar vi med en bild på grannens katt, Tiger. Som tog sig friheten att gömma sig i barnvagnen medans jag bar in en sovande Alexander till sängen. xD Det var tur jag såg honom innan jag fällde ihop vagnen!