Utvecklingsspurt!

Det har varit en sån fantastiskt rolig vecka att få vara Alexanders mamma!
Ja, alltså, alla (nåväl, nästan alla) veckor med Alex är amazing på sitt sätt, men han är inne i en utvecklings/tillväxtfas den här veckan och det märks sååå tydligt!
 
Både jag och Johan är helt chockade över hur mycket nytt som kommit bara den där veckan. Han känns mycket mer som ett "barn" nu än en "bebis", på en enda vecka. Helt sjukt. Han till och med rör och för sig på ett helt nytt sätt. Och idag började han säga "Va-dä?" (vad är det där?) till ALLT och pekar. Och jag förklarar så gott jag kan och han lyssnar aktivt. SÅ KUL! 
 
Och på tal om kul, det har varit en underbar vecka! :D Vädret har varit på topp, vi har haft finfrämmande, kunnat gå på långa promenader, varit ute och lekt, varit inne och lekt, sjungit, dansat och pratat. Och som vanligt har kameran varit aktiv hela tiden;  
 
Alex har klättrat upp någon enstaka gång i soffan själv tidigare, men i måndags så ramlade polletten ner ordentligt och han tar sig nu upp lätt som en plätt. 
Bilderna ovan är tagna efter det plötsligt blev knäpptyst när jag stod och diskade, så jag smög och kollade vad han gjorde. (Alla föräldrar vet att KNÄPPTYST nästan aldrig är bra när det gäller barn) Och jag hittade honom såhär, sittandes nerbäddad med sina mjukisböcker i soffan kollandes på "Hela England Bakar - junior". HUR GULLIGT?!  
Ute på promenad igår, Alex hade dock på TOK för mycket spring i benen och kli i fingrarna för att sitta still. Så....
...vi svängde förbi på mitt jobb och hälsade på! :D Så vi gick och kollade och pratade om allt i nån timme. Och lekte i lekstugan förstås!  
Kossorna var MYCKET spännande.
Lekstugan på museet är uppbyggd som en gammal säter, så himla kul och pedagogisk. <3
Efter museibesöket blev det ännu mer pedagogik då vi fick finfrämmande av min kusin, tillika Alex gudfar, Erik.
Erik jobbar som bibliotekarie i Sveg, och besökte oss igår för att överlämna några böcker och prata lite om språkträning och språkutveckling från ett års ålder. En slags återbesök efter besöket vi fick i Januari när Alexander var 6 månader.(Läs inlägget jag skrev om 6 månadersbesöket genom att klicka här). :)  
Pratar med gudfar. <3
Igår kväll fick Alex en tidig fördelsedagspresent av sin pappa- en alldeles egen sandlåda! <3 Johan har velat köpa en ända sedan Alex var en Ojsan i magen. Och har svurit många gånger över en sandlåda vi såg på Jula när vi var in på RUL. Tyvärr fick den inte plats i bilen då, och Jula har ingen webbshop, så det blev aldrig av. Men nu hade han hittat en nästan exakt lika dan sandlåda på k-rauta och hade inte kunnat låta bli att beställa hem den. :)
Vi satt ute lääänge och lekte igår kväll. <3
Efter att setat still i en sandlåda ett tag så fick Alex springa av sig lite. :D Och som jag nämnde i början av inlägget så licksom rör han sig helt annorlunda mot tidigare. Svårt att förklara. Men jag filmade lite! Så här nedanför är en liten filmsnutt från när han sprang runt i går. Oklippt och dan, nästan direkt från kameran. :) Men den får duga.
 
Mammas stora kille! <3 Ber om ursäkt om ni blev döva när jag pratade med Alex. xD
I morse blev det sandlåda DIREKT efter frukost. Man måste ju passa på innan solen blir för agressiv och barnet måste hållas i skuggan.
Efter nästan en timme i sandlådan tog vi en promenad bort till badplatsen.
Utsikten på badplatsen. Funäsdalsberget till höger, skarvarna till vänster.
Och så avslutar vi med en bild på grannens katt, Tiger. Som tog sig friheten att gömma sig i barnvagnen medans jag bar in en sovande Alexander till sängen. xD Det var tur jag såg honom innan jag fällde ihop vagnen!  
 
 
Midsommarafton 2017

Hallå i stugorna!
Hoppas ni alla haft en fantastisk midsommarhelg!
Vår midsommar blev långt över förväntan. :) Det var mulet, men varmt. Och regnet höll sig, med undantag från några små droppar, undan ända tills sena kvällen. Så vi packade en riktig midsommarpicknik med sill och hela köret och for iväg till bruksområdet i Ljusnedal.
 
Och för att sammanfatta, här kommer våran midsommarafton i bilder;
 
Alex tyckte det var så kul! Massor av barn och djur att kolla på, musik att dansa till, mat att tugga på och gräsmattor att springa runt på. <3
Midsommarstången kläs. :)
Ljusnedals kyrka i bakrunden.
Kolbullestekning. :) Med världens längsta kö. ;D Så vi nöjde oss med vår egen picknik.
Ute och går med kusin Linnéa. <3
Midsommarstången uppsatt! :)
Haha, såhär klappar Alex händerna. xD Typ som man klappar på teckenspråk. Det roliga var att dagen efter, på midsommardagen, så ramlade poletten ÄNTLIGEN ner och Alex klappade händerna på riktigt för första gången! :D Och sen har han klappat händerna typ konstant ända sedan dess. xD  
Bus med mig på picknikfilten. En supersmart grej jag köpte på tältvaruhuset i Funäsdalen. Man kan rulla ihop den till en liten väska. Och så är den i typ plast under, så det inte blir blött igenom om det är fuktigt i gräset.  
Mellis.
Alexanders faster Jennie, kusin Linnéa och Emil var också med och picknikade. Linnéa tyckte Alex mat var bäst. xD
Till efterrätt blev det melon. Jordgubbar är waaaaay för kladdigt när man har en minimänniska. xD
På väg hem igen. <3
Hemma igen, Alex fick en stor melonbit med skal av mig. Högst ogenomtänkt. Det såg ut som det exploderat en melon i lägenheten när han var klar. xD
Några supersuddiga bilder på mig och min midsommar ootd. Det somrigaste jag hade i garderoben. xD Hahaha.
På kvällen blev det grillning och kortspel med grannarna. :)
 
Och det var det från årets midsommarfirande. En superlyckad dag helt enkelt. :D
 
 
Om midsommar, maränger och förutsägbara vädergudar

Vädergudarna ser inte ut att vara med oss inför morgondagens midsommarfirande. ;D Dom har inte varit med oss på hela veckan faktisk. Svinkallt, regn, blåst och tydligen till och med snö. Vilket onekligen för tankarna tillbaka till midsommarafton för 2 år sedan då jag var sekunder från att packa ihop och flytta tillbaka söderöver.
 
I år är jag långt ifrån lika bitter. Jag är förberedd. Midsommar i fjol var fantastiskt vacker, så chansen att vi skulle ha sån tur 2 år i rad är ju nära på obefintlig. ;) Så jag räknar med att det blir 2 grader varmt, hårda vindar och snöblandat regn i morgon. Jag kan OMÖJLIGT bli besviken.
Jag har dessutom planerat för två midsommarfiranden; Vid hyffsat väder planerar vi att åka till midsommarfirandet i Ljusnedal, ta med picknick och spendera dagen där. Och är det för kallt och regnigt för att slita ut Alex så blir det picknick på vardagsrumsgolvet med dans kring en murgröna. xD Det blir vad man gör det till. :)
 
Anyway, lilleman har ganska precis somnat efter en lång promenad ute i det högst oväntade (och gissningsvis väldigt temporära) finvädret. Så jag tänkte att jag skulle passa på att bjuppa på alla bilder från veckan så här långt;     
 
Full fart och massa putläppar, det förklarar Alex vardag ganska bra. xD
Mammas kladdmonster. <3
Eftersom vi ändå var fast inne så trotsade jag regn och passade på att baka en stor sats med macarons till Alex ettårskalas.
Dom blev såååååå söta!  Och inte en enda sprack, trots att regnet hängde i luften. För det vet ni va? Att man ALDRIG ska baka någon form av maräng när det regnar.
Blev SÅ NÖJD! *klappar mig själv på axeln*
Ett stycke nyvaken busunge.
Jag signade upp mig för att bli sk "Buzzador" för någon vecka sedan och har anmält intresse för några av testerna. Och i veckan hade jag turen att bli utvald och få testa en ny dryck från ProViva! Så kul! :D 
Dom färdiga produktfotona! Dels den här....
Och så den här, som jag dessutom valde att använda på insta och fejjan när jag recenserade produkten. :) 
Nu håller jag tummar och tår att jag kommer med i fler kampanjer, för det var SÅÅÅÅ kul att fota/recensera. :D
Morgongos! <3 Nyvaken bebis och en (nästan) nyvaken mamma. :)
Kraaaaam <3
<3
Alex och Evert äter lasagne.
Alex torkar själv....
Ååååååh så ren han blev! xD
Och så avslutningsvis några bilder från morgonens promenad genom byn. :)
En liten ekorre. :D
Vi genade genom fornminnes.
And that´s it för idag!
Kanske blir en tur till på byn om vädret håller i sig. :) Nya animerade Resident Evil filmen "Resident Evil: Vandetta" dök mycket magiskt upp i vår eminenta filmsamling i veckan, så när lilleman lagt sig för natten planeras det filmkväll. Och jag känner att det kanske inte skulle sitta helt fel med någon form av snacks till filmmyset. Frågan är om det är värt att gå in på en affär dan före midsommarafton? Eller tänker ALLA så? Det kanske är tomt på affärerna idag? xD 
Det kan hända att ALLA är på systemet och handlar nubbe, för det var inte nådigt va fullt det såg ut när jag cruisade förbi där med spermatrucken. :O