Sanna Siljeström

Om en heldag i Östersund
Tidigt igår morse for vi iväg till Östersund.
Vi startade dagen med en varsin macka på subway, för att sedan gå runt på stan och shoppa loss från det att affärerna öppnade vid klockan tio, ända fram tills dom stängde allihop strax efter klockan fem. Då vi avslutade shoppingturen på en av våra favoritrestauranger, Sammurai. Maten där, som är av japansk typ, är alltid suverän! Inredningen är urmysig och personalen serviceminded till tänderna. Så är ni någonsin i Östersund, sök reda på den! Den ligger precis vid busstorget, vägg i vägg med Subway. You can´t miss it!
 
Vi testade efterätten "Mochi" som jag alltid funderat på hur den smakar efter att ha sett den nämnas på en hel del bloggar och japanska serier ända sedan jag var liten . :D Och det var skitgott! Typ som seg bulldeg med glass inuti.  
 
Efter middagen for vi vidare hemåt, men bestämde oss för att göra några oplanerade stopp efter vägen.
Dels stannade vi till vid Optands flygfält för att spana in "Teknikland", som tyvärr visade sig vara stängt. Men själva området var helt öppet så vi kunde kolla på mycket ändå. :)

Inne på området fanns det även en liten miniatyr av en stor kastal och det stod att den fortfarande fanns att beskåda i Brunflo... Och då det visade sig att det låg efter vägen hemåt gjorde vi ytterligare en avstickare för att kolla på hur det såg ut irl.
Och sicken tur att vi gjorde det! För inte nog med att det märkliga medeltidstornet indeed stod kvar, det var dessutom helt öppet för allmänheten. Så vi tog och gick heeela vägen högst upp i kastalen. :D
 
Det var ju helt klart meant to be att just jag skulle råka klättra upp för det där tornet. För någon hade klottrat "SANNA!" lite överallt därinne. xD Men från en Sanna till en annan Sanna; Det är INTE okej att klottra ner en medeltida byggnad. Oavsett hur awesome namn man har. Skärpning!
 
 
På vägen hem körde vi igenom the åskoväder of doom! Jag, som är fruktansvärt rädd för åska, hade helt klart svårt att koncentrera mig på körningen när det slog ner blixtar högt och lågt lite överallt runt bilen. xD  Men vi klarade oss helskinnade hem där vi snabbt lastade ut alla shoppingpåsar ur bilen innan vi, svettiga och trötta, gick och la oss för att slockna som ljus bara sekunder senare. n__n  
 
Jag köpte ett gäng nya linnen, 2 nya 3D telefonskal, en ny skjorta, lite underkläder, torrshampo, läppbalsam, en ny ögonskugga och ett nytt läppstift. :)  
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress