Nya Venedig, eller "att göra en Titanic"?

Vi har haft en fantastisk vecka!
Solen skiner, isen börjar släppa från sjön, temperaturen har legat runt 20-25 grader och jag och Alex har spenderat större delen av veckan utomhus.
Idag hade vi dessutom turen att få leka lite med kusin Linnéa som var hemma från dagis eftersom det var en röd dag. Så vi tog en promenad bort på ICA och köpte glass och sen levde vi rövare hemma hos Ylva och Tage på deras gräsmatta. <3 Kameran låg, förstås, bortglömd i skötväskan hemma i lägenheten. :P
 
Speaking of att isen börjat släppa från sjön. Idag åkte vi runt och kollade lite på vårfloden efter Johan slutat jobba. Än så länge är det inte så mycket vatten... Eller ja, don´t get me wrong, det är MYCKET vatten. Men vi pratar inte om att hus ligger under vatten alá Venedig än. Imorgon däremot har SMHI gått ut med en klass 3 varning här. Så vi får väl sova med flytvästar i natt ifall Funäsdalen gör en Titanic och sjunker. :O
 
En nästan nyvaken mamma igår. :) Snyggaste tischan ;D
Vi tog en långpromenad efter gårdagens frukost. Strandpromenaden är äntligen snöfri, och igår även vattenfri. Men som ni ser är det inte många centimeter kvar innan det är vatten upp på vägen. :O Idag är det typ upp till asfalten.
Med högt vattenflöde kunde änderna simma nästan ända in till vägkanten, till Alex stora glädje. :D   
Lekplatsen vid risnäset igår. Gaaaanska blött. Idag var det ännu värre. :O Hela lekplatsen låg i stort sett i vatten när vi svängde förbi där och kollade för en stund sedan.
<3
Kassa bilder. Men ser ni det lilla huset där till höger? Det ligger mitt i vattnet idag. Och vägen är helt under vatten. Skulle ta kort men dom höll på med massa grävmaskiner och grejer där när vi var dit så man såg inte så mycket.
Dagens mamma. :)
Bild från kvarnströmmen idag. :O Helt sjukt vilken kraft det är. Man hörde knappt nånting när man stod där.
Vi for även ner på bruksområdet i Ljusnedal för att se om det var mycket vatten där.
Och ja, det var mycket vatten där. Och värre lär det ju bli. :O
Stora killen gungar själv på en vanlig gunga för första gången. :D
 
Och det var det! Nu håller vi tummarna och hoppas vi inte flyter i väg i morgon. ;)
Önska oss lycka till!