Om 5:2 och aprilväder

Det har varit en ovanligt lugn och tråkig vecka.
Jag brukar alltid ha någonting inplanerat men kalendern gapade tom och vi har mest varit hemma och donat.  
Vädret har ju dessutom visat sig från sin sämsta sida med ömsom regn, hagel, snö, snöstorm och storm. Så utomhuset har väl varit allt annat än lockande och, med undantag från en dag, bilen har fått ta oss från punkt a till punkt b om vi inte skulle blåsa bort eller frysa ihjäl.
 
Det mest intressanta jag gjort den här veckan var att testa den så kallade "5:2-dieten".
Jag har bara gått ner 3 av dom 12 kg jag hade kvar efter förlossningen, och med ett viktmål på minst minus 0,5 kg/månad så är det lite mindre än jag skulle önska.
5:2, för er som inte känner till dieten, går ut på att man svälter ihjäl 2 dagar i veckan. Så just nu ser kalorischemat ut såhär för mig:
 
 Mån: 1200 kcal
 Tis: 500 kcal
 Ons: 1 200 kcal
 Tors: 500 kcal
 Fre: 1 200 kcal
 Lör: 1 000 000+ kcal (lol)
 Sön: 1200 kcal
 
Det har fungerat mycket bättre än jag väntar mig.
Första fastedagen var superjobbig, men det berodde på att jag la upp kalorierna helt fel på dagen och det slutade med att jag gick hungrig alldeles för länge. Andra fastedagen gick skitbra! Hann knappt känna mig hungrig mellan målen. Och när jag klev på vågen imorse (dagen efter min cheatday där det inmundigades okristliga mängder godasker) så hade jag gått ner ett helt kilo!
Nu är målet att köra 5:2 tills veckan jag åker ner till stängnäs som en liten viktminskningsboost. :) Jag uppdaterar självklart med resultat!
 
 
Veckans "veckan i bilder" får inledas med den här bilden som jag tycker representerar veckans väder ypperligt. ;D
Under mina fastedagar har jag valt att använda måltidsersättningar. Jag håller mig mätt längst på dom och man får i sig allt man behöver trots låg kalorimängd.
Alex och Alex fot. Som vi kallar för "Evert".  
Badankan <3
Det var faktiskt en dag som var helt AMAZING. Vårkänslorna var all over the place och självklart begav vi oss ut på långpromenad! :D  
Två bilder jag tog på ett snöfritt Funäsdalen. <3
SÅHÄÄÄÄÄÄR glada blir både jag och lilleman när det är vårväder ute! :D
Nu har vi installerat Alex nya bilstol i bilen, och den passade perfekt! :D Jag var lite nervös eftersom saab 9000 tydligen har ovanligt korta bilbälten, så många har tydligen haft problem när dom ska sätta in bilbarnstolar. Men det räckte PRECIS. Och Johan får faktiskt plats i passagerarsätet framför, vilket var en stor surprise!  
Alex bredvid det senaste fyndet från matsmart.se en hel låda med 12 barnmatsburkar för 69 kr! :D Som hittat!
Johan testade senaste nyheten från det lokala bryggeriet "Härjebrygg" i helgen. SÅÅÅ snygg etikett. Nästan så jag önskar jag drack öl själv. ;D Johan hälsar att den var super god om det är någon som undrar. :) (Och ja pappa, jag har köpt till dig också! ;D)
På tal om nyheter. Vi testade även senaste nyheten från Pepsi. Pepsi med smak av... sushi? Jag, som inte gillar ingefära, tyckte inte helt oväntat att den var bläh, men Johan tyckte den var jättegod.
Beställde hem nya linser den här veckan så jag kan se skyltarna när jag kör ner till Strängnäs. ;D Och jag fick ett par valfria solglasögon från "norr" helt gratis! Woah! 500 spänn skulle dom här kostat. Man tackar och bockar!  
Ute och gör byn osäker.
En av många småprojekt jag lycktas beta av den här veckan; Rensa sminkbordet på utgånget smink. Det blev en hel del som hamnade i soptunnan.
Och så avslutningsvis, Alexander i världens roligaste body. xD