Hej vare går!

"Om ni inte redan har barnsäkrat hemmet så är det nu hög tid att göra det!"- lät som ljusår felberäknat av appen som det stod i förra veckan. Alex kunde ju inte mer än att högst krypa runt på plats och skjuta sig bakåt nån deci eller två. Men i regel så låg han mest still på sin filt och lekte snällt med sina leksaker.
Well, för att göra en lång story kort: appen hade helt klart bättre koll än undertecknad.
 
Sedan sist vi hördes, alltså typ i tisdags, har Alex:
- Fått en tand.
- Lärt sig spottas.
- Lärt sig ställa sig upp på alla fyra. (Se bild längre ner)
- Lärt sig hoppa groda (gärna utför höga höjder)
- Lärt sig äta större portioner (inklusive kattmat)
- Lärt sig ta sig ur sin säng.
Ja och så sist men inte minst - Lärt sig krypa/kravla framåt i en rasande fart.
 
Såatte, ja. 😉 Att säga att vi har haft fullt upp att hänga med i svängarna dom här dagarna är en klar underdrift. 😂 Lilleman är ÖVERALLT och fingrar, drar, sliter och smakar på ALLT.
Och idag har vi påbörjat operation "våga släppa lilleman lös i lägenheten utan risk att han dör". Tyvärr dröjer det tills slutet av månaden innan barnsäkerhetsgrejerna dyker upp. Men vi har iallafall stängt alla sidor på spjälsängen så han inte tar sig ur den, gömt katternas mat och vattenskålar och börjar sanera lägenheten på minismå kattleksaker. Alltid nått. 😉👍
 
Anyway, kameran har i vanlig ordning gått varm. Så vi går, numera nästan traditionsenligt på måndagar, vidare till veckans bildbomb.
 
Morgonmys med Lilleman. Hans humör blev, thank you lord, bättre i onsdags när tanden tittat ut helt. <3
Mannekängar blöjor som jag skulle ge bort på fejjan. ;D (Om köparen råkar se det här vill jag flika in att just den här blöjan självfallet kastades)
Dalle Dalek fick också testa blöjan. xD
Veckans snyggaste sovstil. xD
Den här veckan har vi introducerat macka. Fantastisk både att äta och att smeta ut över hela bordet. ;) Jag har rostbröd som jag tar direkt från frysen och brer. Så det svalkar dessutom gott. <3
Representing!
Den här veckan har det shoppats. Massor. Lite för mycket. ;) Men what the heck. Ibland måste man få unna sig lite. <3 Första ordern som dök upp på posten var en påfyllning av det sinande doftljuslagret. 2 favoriter i ljusform, varav den ena var "Månadens doft" och nersatt massor i pris. Sen två nyheter i tart-form. :)
Andra ordern var från mitt nya favoritställe- Matsmart.se! (Allt i det här inlägget är btw osponsrat. Inga adlinks eller liknande) Allt på bilden gick på UNDER 500:- totalt! Inklusive frakt! (Exkl. Katt, men han kostade en 20a så det hade blivit under 500ingen även med han inräknat. ;D)  
All den här barnmaten fick jag med till lilleman. Superbilligt! Och dessutom hyffsat långt utgångsdatum. (Chokladströsslet är förstås till dom större barnen i familjen. ;)
Kattgodis, 3:-. Gick åt i en rasande fart. ;D
Andra beställningen som dök upp var från apotea. Fantastiskt att man kan sitta hemma i godan ro och beställa apoteksprylar online som dyker upp nästa dag. Stor like på den!
Anyway, vi skulle egentligen bara ha salvor till lillemans tandkött, men det råkade hamna lite gott och blandat i varukorgen.
En efterbeställning, också från apotea. Fick tips om den här av Jennie, och den lät helt klart mer hälsosam i längden än salvorna jag köpt. Så jag klickade hem den också. :)
En brejk från shoppingbilder med en bild på Lillskit von storkind. <3 Han var alldeles röd om ena kinden dagarna efter tanden dök upp. Och jag trodde först att det var någon form av allergisk reaktion på nått han ätit. Men tydligen kan dom bli röd om kinden under tandsprickning. :O
Mer "shopping". xD Om man nu kan kalla det för det. Pengaslöseri kanske. Fast välbehövlig sådan. I veckan var jag ÄNTLIGEN och trimmade håret. Det har inte rörts sedan i maj nån gång innan förlossning och amning. Så det var lite att ta av. Jag sparade dock det mesta på längden för det var tydligen inte så slitet som det kändes. Och så koncentrerade hon sig på att klippa upp och framförallt klippa ur håret. Det låg tametusan mer hår på golvet när hon var klar än vad det var kvar på huvudet. SÅ SKÖNT! <3
Kolla vilken tunn och söt liten hästsvans jag har nu! <3
Veckans sista shopping dyker som sagt upp i slutet av månaden. :D Åååh va det ska bli kul! För det var inte bara barnsäkerhetsgrejer i den ordern. ;D
När det ska ätas själv. xD
Alex nya sittstil i stolen. xD Han sitter så jämt.
Haha, Alex försöker mata katterna med rån. <3
Babyyoga? xD Han stod såhär en morgon när jag vaknade i sängen. Och efter det spenderade han hela den dagen med att göra såhär på golvet. xD
När man fortsätter att hoppa ur sängen fast man egentligen vill ligga kvar och sova. Jag kan relatera. Jag hatar också när jag gör så.
I veckan blev jag tillfrågad om jag kunde göra tårtor åt en nära vän som fyller 30. SJälvklart sa jag och spenderade fredagen med att göra tårtor. :)  
En selfie. För det måste man ju ha. Även om jag nuförtiden skarpt ogillar att fastna på kort.. T_T Inget smink i världen kan få den här fläskpaddan att se presentabel ut längre.
Lördagens 30års kalas. Fullt hus och födelsedagsbarnet bjöd på god mat!
Alex är helt oblyg än så länge och kan lätt hoppa från famn till famn. <3 Skönt för en annan. ;D Han höll till och med på att somna på Emil! (t.h) x3
Lagom tills kalaset började bli kul så ringde lillemans sovklocka och jag var tvungen att vika av. När jag kom hem la jag honom på hans lekfilt och på den tiden som det tog mig att gå in i rummet bredvid och lägga ner hans babynest i hans säng och komma tillbaka (Max 5 sekunder) hade ungjäkeln lyckats hasa sig över hela rummet, hittat katternas matskål och börjat äta! xD Tyvärr var det inte äckligt nog att låta bli det efteråt, så vi har som sagt fått gömma matskålen.
Dagen efter hade vi ett snack om kostcirkeln och dess viktighet. Och hur kattmat inte ingår i den. ;D
Och så avslutningsvis en bild på när Alex testar sin "Nya" spjälsäng. (Alltså samma han sovit i sedan han föddes fast med alla sidor uppe) Vilken han älskade och sedan sov alla sina tupplurer i och hela natten utan problem. Han somnade dessutom mycket lättare igår kväll! :) Älskade skitunge! <3  
 

meh.blo.gg

Många fina bilder :-)

Svar: Tack snälla du! <3
Sanna Siljeström

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback