Om barnmat, bus på byn och koreanska lamm (a.k.a; veckan i bilder)

Med en alldeles för lugn och tråkig vecka i bagaget så hade jag egentligen inget spännande att inleda inlägget med, så jag hoppade direkt till bildbomben. ;D Den första bilden representerar veckans, för mig, höjdpunkt. Att äntligen få gå lös i barnmatshyllan. ;D Haha.
Den här veckan har vi ätit Majs och sötpotatis. Varje dag. xD Tråkigt ka tyckas, men det är tydligen så man introducerar mat. :) Igår blev det dock oplanerat två nya introduktioner; minilite banan när vi åt frukost. Och sen, efter en blöja som hade allt annat än önskvärd konsistens, katrinplommonpuré. Den sistnämnda var INTE uppskattad av lilleman. :P Men han åt duktigt upp portionen ändå. Så nu hoppas vi att det löser sig. Såattsäga. ;D  
Det som blir över av barnmatsburkarna (vilket är mycket eftersom han bara äter 2 tsk/dag) fryser jag in i istärningsformar och lägger sen i återförslutningsbara fryspåsar. Supersmart!
Vi fortsätter att träna Alex vändningsteknik. Men han har fortfarande svårt att kontrollera vilka kroppsdelar som ska vara i luften och vilka som ska vara på golvet när han rullat över (Läs fortfarande= vi rullat över honom) på mage. xD
Anledningen till veckans tråkighet; det blev plötsligt jättemycket vinter här. ;D Hurra för turisternas skull, och jaaa. det ÄR såååå fint att titta på. Men god knows att det ska mycket till för att jag ska släpa ut mitt lata arsle och pulsa runt i eländet. Långa barnvagnspromenader känns ju inte sådär jättelockande.
Alex favvoleksak den här veckan. Vi kallar den "nappen" dels för att vi tycker det är kul att förvirra barnet, men också för att Alex bokstavligen använder den som napp när han blir trött eller hungrig. Och ja, när jag märkte att han snuttade på den på det viset kunde jag förstås inte låta bli att testa om vanliga nappar kanske plötsligt dög åt napphataren. Men ikke. xD
Alltså, en ser ju gaaanska sleten ut på sista tiden. ><
Lufta blöjrumpan var betydligt lättare innan han lärde sig åla runt. xD Kisset hamnar numera överallt utom på kiss-skyddet! Eller så hamnar det där och så lägger sig Alex i det.
Nakenfiiiis! <3
Bullen försvann plötsligt spårlöst och efter en stunds letande hittade jag honom i Alex babysitter. xD
Veckans andra favoriträtt... Eh, jag menar leksak. ;D Plastbil. Den blå är bäst av någon outgrundlig anledning. Han har lärt sig putta dom så dom rullar. Och han har lärt sig att om dom rullar över bordskanten låter det högt och mamma och pappa måste plocka upp. Det är tydligen superkul för bilarna åker i golvet ungefär enbiljardåttahundrafemtioelva gånger om dagen. ;D Lika så alla andra leksaker vi lägger på bordet.
Igår tog vi en promenad genom byn där det firades allahelgonalördag med massa aktiveter. Bland annat så kom Ramundberget och Funäsdalsbergets maskotar, "Mickelina" och "Lilla Lo", och hälsade på alla barnen och hade godisregn. Alex tyckte dom gigantiska vandrande gossedjuren var väldigt fascinerande!
Alex surar över att hans händer är instängda så han inte kunde försöka fånga Mickelina och smaka på hennes päls. xD
Eftersom han vägrade äta innan vi gick (och inte fick stilla hungern genom att tugga på Mickelina) så fick vi göra ett depåstopp på jobbet för en liten matpaus i det egentligen stängda caféet.  
Även dom vuxna i familjen blev fikasugna! Vi tänkte fika på byn men det kändes inte lönt att försöka slåss med alla höstlovsfirare om en sittplats på byns enda öppna café mitt under lunchruschen. Så vi köpte med oss glass, energidryck och kakor stora som Alexanders anlete och fikade hemma istället. ;D
Tröttfis suger på "nappen".  
Mys i sängen. Katterna är jättespännande nu! Och Alexander vill gärna klappa dom när dom kommer nära. <3
Jag kom plötsligt och helt random ihåg det här koreanska fenomenet som jag stötte på när jag blev helt besatt i K-pop för några år sedan. Det kallas typ "Lamb Head Towel" och är ett speciellt sätt dom viker sina handdukar för att skydda huvudet och öronen från värmen i en "Jjimjilbang". (En slags bastu)
Det är superenkelt! Man viker bara en handduk (eller filt som vi gjort) och rullar in kanterna. HÄR hittade jag ett blogginlägg där en mamma visar steg för steg.
Haha <3
Klart mamma måste prova också. xD
And that´s it för den här veckan! Nästa vecka blir nog minst lika lugn, om inte lugnare, än den här. :P Men sen jävlar är det kalas TRE veckor i rad. Jag fyller skitgammal den 15e, Alexanders kusin Linnéas pappa (a.k.a "Emil") fyller 30 veckan efter och veckan efter det ska Alex döpas. :)
 

Cecilia

Hahaha ser ut som den där prinsessan i Star wars 😂
Så fort det gått! Redan så stor att han äter 😍

Svar: Haha, ja eller hur! 😂😂😂
Ja tiden går LÄSKIGT fort. 😧
Sanna Siljeström

Jennie

På onsdag och kyrkis blir det i alla fall lite mer livat hoppas jag. 😜 Är ni på fortfarande? 😊
Nä fy alltså för vinter och kallt och blött 😝 det slutar ju liksom aldrig att snöa heller?! 😑

Svar: Ja självklart! 😊 Jag tänkte på det senast idag. Vi har bytt kläder i lillemans garderob så nu har jag (förhoppningsvis) lyckats sortera ut alla babykläder du ville ha tillbaka. Tänkte att du skulle få tillbaka dom och dubbelkolla om det är nått jag missat efter kyrkis. :) Och kanske kolla om det är nått du kan tänka skicka vidare till Sofie. :)
Nä, nu blir det nog vitt å eländigt tills i maj skulle jag gissa... 😑
Sanna Siljeström

Jennie

Jaha 😊 vi måste nog hem nästan direkt efter kyrkis så hon får sova, får se vilket skick hon är i där runt 12 men hon brukar vara supertrött då nu när hon bara sover en gång per dag och efter rushen på kyrkis lär hon ju bli medvetslös. 😛 Sen ska vi på möte på dagis också 15:30. Men ja vi får se 😊 vi kanske inte blir där ända till 12 heller.

Svar: Ja annars kan du ju ta med påsen hem och kolla. 😊 Tänkte om jag mot förmodan missat nått du vill ha kvar så kan vi snabbt hitta det i Sofies påsar. Men det kan vi lika gärna göra när jag fyller. La ner ett par plagg i 62 också som vi inte kommer använda. Vet att du sa att det bara var några 50-56 plagg du ville spara. Men blev lite nojjig när jag märkt upp den 62 påsen så tydligt med ditt namn. 😯 Hoppas jag och Johan inte missuppfattat dig för dom andra 62 plaggen har jag inte märkt upp utan bara blandat med resten av alla kläder.
Sanna Siljeström

Frida - tvåbarnsmamma & hälsa

Så fin och härlig blogg du har!
Vi har också fått snö men det tycker vi bara är roligt :)

Svar: Tack så mycket! 💞
Sanna Siljeström

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback